طريقه عمل البسطرمه للشيف علاء الشربينى من برنامج لقمه هنيه
اسم الوصفه \\ بسطرمه
&&مقادير ومكونات الوصفه&&
عرق لحمه تربيانكو كيلو او كيلو لحمه من الفخده
ملح
كوب حلبه مطحونه
بايريكا
راسين ثوم مفروم
ملعقه كمون
ملعقه فلفل
رشه جوزة الطيب
&&طريقه تحضير الوصفه&&
1-تغسل اللحمه ونشفها كويس ونعمل فيها فتحات ونتبلها بالملح ونلفها فى قماشه قطن ونضع عليها حاجه ثقيله ونتركها لمدة 24 ساعه
2-فى بوله نخلط الملح والحلبه والبابريكا الثوم والكمون والفلف وجوزة الطيب ونزودها شويه مياه ونقلبهم لحد ما تكون عجينه تنفع تماسك فى اللحمه
3- ونشطف اللحمه من الملح ونشفها كويس ونبيلها بالخليط السابق ولازن تكون كلها متغطيه بالخليط دة
4- ونغطيها بشاش علشان نحافظ على نضافتها ونعلقها لمدة اسبوع فى المطبخ ويكون جنب الشبك علشان التهويه
5-ونضعها فى الثلاجه لمدة 3 ايام وفى الفريزر لمدة شهر دة بعد ما نقطعها شرائح رفيعه ونستخدم
6-وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل البسطرمه للشيف علاء الشربينى من برنامج لقمه هنيه,مقادير البسطرمه للشيف علاء الشربينى,طريقه ومقادير مكتوبه لعمل البسطرمه للشيف علاء الشربينى,بسطرمه للشيف علاء الشربينى,الشيف علاء الشربينى وطريقه عمل بسطرمه من برنامج لقمه هنيه,بسطرمه فى البيت للشيف علاء الشربينى,طريقه عمل البسطرمه للشيف علاء الشربينى من برنامج لقمه هنيه,,الشيف علاء الشربينى,برنامج لقمه هنيه,البسطرمه,عمل بسطرمه للشيف علاء الشربينى,برنامج لقمه هنيه,قناه النهار,
,جميع حلقات ووصفات لعلاء الشربينى,اكلات جديدة, حلقه اليوم,لقمه هنيه,حلقه امس لقم هنيه,جميع حلقات لقمه هنيه,اكلات مصريه,اكلات سوريه,اكلات مغربيه,اكلات شعبيه,اكلات لبنانيه,اكلات حليجيه, حلويات,مشويات,مشروبات,معجنات,مخبوزات,اسماك,لحوم,حلويات شرقيه,حلويات غربيه
تعليقات
إرسال تعليق