القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل الحمام المحشى بالارز 


المقادير ..
جوزيين حمام , كوب أرز مصرى , بصلة كبيرة مبشورة , ملح , 
فلفل , قرفة , كبد وقوانص الحمام مقطعة , 1/4 كوب زيت او ملعقتين كبار سمنة .

الطريقة ..
اولا نغسل الحمام كويس وبعدين نجيب طاسة ونضع  فيها الزيت ولما يسخن نحط البصل 
ونقلبة لما يدبل وبعد كدة نضيف الملح والفلفل والقرفة ونقلبهم كويس وبعدين 
نضيف الكبد والقوانص المقطعة ونسيبهم يتشوحوا مع بعض وبعدين نضيف الارز المغسول , 
ونشوحهم شوية . 
بعد ذلك نحضر الحمام ونحشية بالارز من جواة وبين الجلد واللحم وهكذا لحد ما تنتهى 
من الحمام وبعدين نقفلها من عند البطن بخلة ومن عند الرقبة .
نضع حلة على النار ونضع بها ماء وبصلة وفص حبهان وورقة لورا ونسيبها تغلى 
وبعدين نضع فيها الحمام او تلفى كل حمامة فى ورقة فويل وتعملى لها ثقوب صغيرة فى 
ورقة الفويل وبعدين تحطيها فى المية ونتركها لحد ما الحمام والارز يستوى حوالى ساعة .
بعد ذلك نطلع الحمام ونحمرة فى زيت وحتة سمنة بلدى ..
وبالهنا والشفا ..

http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/


هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات