وقت الطهي: 30دقيقه
التحضير: 10 دقائق
المكونات:
10 رؤس مشروم
1 بصل شالوتس (بصل احمر)
2 فص ثوم
1 معلقه كبيره ديمي جلاس باودر
معلقه زبده كبيره
معلقه دقيق كبيره
100 جم كريمه فريش
ملح فلفل
ربع كوب ماء عليه عصير لمونه
طريقه التحضير:
نقطع البصل ناعم والثوم. نقطع رؤوس المشروم شرايح . نخلط الدقيق بالزبده كويس اوي ونعملهم علي شكل 4 كور صغيره
نغلي 2 كوب ماء ونحط فيهم معلقه ديمي جلاس
في حله عالنار نحط معلقتين زيت .لما الزيت يسخن نضيف البصل والثوم. لما البصل والثوم يدبل نضيف المشروم
نشوح الشروم لمده دقيقتين ونضيف نص كميه المايه بالليمون . نشوح كمان دقيقتين ونضيف النص التاني ونقلب تقليبتين
وبعدين نضيف الديمي الديميجلاس والفلفل الاسمر بس مانضيفش ملح ولما يبدأ يغلي نهدي النار شويه عليه. لحد ما يتبخر نص كميه السائل. نضيف الكريمه وكور الزبد ه بالدقيق ونسيبه علي نارهاديه 10 دقايق وبعدين نظبط الملح
واول ما قوامه يتقل نرفعه من عالنار ((ممكن لو تقل اوي نخفو بمايه ))
بيتقدم مع اللحوم المشويه والفراخ المشويه
تعليقات
إرسال تعليق