طريقه عمل مناقيش التونه لشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 03\06\2016 _حلقه يوم الجمعه 03 يونيو 2016)
اسم الوصفه\\\\\\مناقيش التونه
&&مقاديرومكونات الوصفه&&
(العجينه)
750 جم دقيق
50 جم لبن بودره
10 جم بيكينج بودر
30 جم خميرة
15 جم ملج
50 مل زيت
25 جم سكر
375 مل ماء للعجن
(الحشو)
تونه مصفاه من الزيت
2 بصل مفروم
20 جم هريسه تونسى
150 جم جبنه موزاريلا
20 جم بقدونس مفروم
5 جم ملح
100 جم طماطم قطع
&& طريقه تحضيرالوصفه &&
1-فى الميكسر نضيف الدقيق ولبن البودرة وبيكينج بودر وخميرة وملح وسكر وزيت ونخفقهم مع بعض كويس ونضيف الماء حبه حبه لحد ما العجينه تكون متماسكه طريه يسهل تشكهلا ونغطيها بكيس بلاسيتك ونسيبها تخمر فى مكان دافئ لمدة ساعه
2-نقطع العجينه بشكل دائرى او مربعات حسب الرغبه ونعمل فيها شكل من الاحراف بالشوكه وندهن العجينه بزيت الزيتون ونسيبها تخمر ربع ساعه كمان فى مكان دافئ
3-فى بوله نخلط التونه وبصل وجينه موتزرايلا وهريسه وبقدونس وملح وطماطم ونقلبهم مع بعض كويس
4- ونجيب المناقيش وندهنها زيت ونضع فيها الحشو السابق
(ممكن نضعها فى طبق فوم نرص فيها مناقيش التونه ونغلفها ببلاسيتك فيلم ونضعها فى الفريزر لحين استخدامها )
(ممكن نضعها فى طبق فوم نرص فيها مناقيش التونه ونغلفها ببلاسيتك فيلم ونضعها فى الفريزر لحين استخدامها )
5- ونجيب صنينه مدهونه زيت ونرص فيها المناقيش
6- وندخلها الفرن على درجه حرارة 200 لمدة 25 دقيقه
7- ونرصها فى طبق التقديم
طريقه عمل مناقيش التونه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBCمصر, مناقيش التونه للشيف حسن,مقاديرمناقيش التونه للشيف حسن ,مناقيش التونه للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه مناقيش التونه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل مناقيش التونه
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر, مناقيش التونه بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,وصفات جديدة للشيف حسن,جميع اكلات الشيف حسن,اكلات شهر يونيو,
حلقه اليوم 03\06\2016,حلقه يوم الجمعه 03/
يونيو للشيف حسن,حلقه اليوم الجمعه 03-06-2016,حلقه امس للشيف حسن,حلقه
03\05\2016 قناه mbc مصر,اكلات مصريه,اكلات سوريه,اكلات شعبيه,اكلات لبنانيه,اكلات خليجيه,اكلات مغربيه,حلويات,معجنات,مخبوزات,مشويات,مشروبات,ساندوتشات,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,مقبلات, اطباق رئيسي, كيك, تورته, اطباق جانبيه,مولتن كيك,سينابون,مربى, الكشك بالبط,شوربه,البطاطا فرن ,فطيرة حادقه, فطائر,شوربه كريمه بالدجاج والمشروم,الدونتس ,حمام بالفريك ,باند البلح,الكبسه السعودى,طاجن تورلى,طاجن الارز المعمر بالحمام,رد فلفيت,سلطه الخيار,الهريسه الحاره, تورفيه الشيكولاته,بيكاتا بصوص الديمى جلاس(الصوص البنى), تارت الشيكولاته بالكراميل,مقرمشات شيكولاته,الفراخ المقرمشه, فطيرة البلح المقليه,طاجن عكاوى ,المجدرة,فلفل مقلى,مشبك احمر, حلاوة سادة,النجريسكو,الكيكه الاسفنجيه الفانيليا البلدى, تورته شيكولاته,تورته بلاك فورست,توست على شكل بطخ,المخروطه,الكشرى المصرى, حلويات المولد,المفتقه,المحوجه,حلويات,السينابون,كريم كراميل شيكولاته,
ريد فيلفيت كيك,بوكيه عيد الحب,فطيرة القرفه, سيزر سلاد,بروفيترول,مكرونه بلونيز ( مكرونه بصوص اللحمه المفرومه),كيكه عيد الام,كرونت (الدونتس),التيراميسو,بناكوتا, الباباز(سافران) ,وصفات شم النسيم,جرانيتا,بهارات,فاكهه مجففه, وصفات رمضان,لبن رايب,
تعليقات
إرسال تعليق