القائمة الرئيسية

الصفحات

وصفه الرقاق الطرى والناشف بطريقه الشيف حسن على قناه MBC مصر

وصفه الرقاق الطرى والناشف بطريقه الشيف حسن على قناه MBC مصر
اسم الوصفه\\\\ وصفه الرقاق الطرى والناشف
&&مقاديرومكونات الوصفه&&

(عجينه الرقاق)

500 جم دقيق
25 جم زبدة
10 جم سكر
5 جم ملح
250 مل ماء
200 جم نشا للفرد
(الرقاق الحلو)
10 رقاق ناشف
100 جم سمن

لتر لبن مغلى
200 جم سكر
5 جم فانيليا
50 جم سمن
100 جم زبيب
100 جم سودانى
(رقاق باللحمه)

25 جم سمن 
10 رقاق طرى
500 مل شوربه مغليه

250 مل لبن
100 جم سمن
(الحشو)
50 جم سمن
150 جم بصل مكعبات
250 جم لحمه مفرومه
50 جم صلصه
150 جم طماطم مبشوره
50 مل شوربه
50 جم كسبرة مفرومه
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم بهارات
50 جم زيتون مخلل
50 جم جبنه موتزرايلا
(رقاق بالجبنه)
10 رقاق طرى
25 جم سمن
500 مل شوربه مغليه
250 مل لبن دافئ
100 جم سمن
(الحشو)
100 جم جبنه فيتا
100 جم جبنه رومى مبشوره
100 جم جبنه شيد مبشوره
10 جبنه موتزرايلا
100 جم طماطم مكعبات
50 جم زيتون اخضر قطع
50 جم زيتون اسود قطع
50 جم كسبرة مفرومه
(رقاق بالسجق)
10 رقاق طرى
25 جم سمن
500 مل شوربه مغليه
250 مل لبن دافئ
100 جم سمن
(الحشو)
50جم سمن
150 جم بصل شرائح
5 جم ثوم مفروم
250 جم سجق قطع
25 جم فلفل رومى قطع
50 جم صلصه
1 فلفل حار قطع
1 طماطم مكعبات
50 مل ماء مغلى
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم بهارات


&&طريقه تحضيرالوصفه&&



لعمل الرقاق \\\\\
- فى الميكسر نضيف دقيق وسكر وزبدة وملح ونضيف ماء حبه حبه حتى الحصول على عجينه متماسكه طريه يسهل تشكلها ونلفها رول ونقطعها كرات
- على الرخامه نرش نشا ونفرد كرات العجينه بسمك ربع سم
- فى صينيه على النار نفرد الرقاق ونسيبه يستوى على كل وجه دقيقه للطرى و2 دقيقه للناشف 

لعمل الرقاق الحلو\\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن وندوب فى سكروفانيليا وزبدة
-فى صاج نضع الرقاق بعد ما نكسره ونضيف عليه سمن وندخله الفرن يتحمص شويه , ونضع الرقاق فى بيركس ونصب عليه اللبن ورش على الوجه سودانى وزبيب 

لعمل رقاق بالجبنه \\\\
- فى بوله نخلط جبنه فيتا ورمى وشيدر وموتزرايلا وطماطم وزيتون وكسبرة ونقلبهم مع بعض كويس
- فى اناء على النار نغلى شوربه ولبن وسمن ونقلبهم مع بعض كويس
- نجيب الرقاق وندهنه بالخليط الشوربه واللبن  

- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونرص 5 ورقات من الرقاق ونضع حشو الجبنه ونرص باقى كميه الرقاق ونضغط عليه
- وندخل صينيه الرقاق على 200 درجه لمدة25 دقيقه

لعمل رقاق باللحمه المفرومه\\\\\\
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف لحمه مفرومه ونقلبهم مع بعض ولمه تغير لونها نضيف وصلصه وطماطم وملح وفلفل وبهاروشوربه ونقلبهم مع بعض ونسيبها تستوى على نار هاديه ولمه تستوى نضيف كسبرة مفرومه وزيتون وجبنه موتزرايلا ونقلبهم مع بعض
- فى اناء فى شوربه مغليه وسمن ولبن ونضع الرقاق فى الشوربه
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونرص نصف كميه الرقاق ونضع فى نصفها حشواللحمه المفرومه ونرص باقى كميه الرقاق  ونضغط عليها
- وندخل الصينيه الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه

لعمل رقاق بالسجق\\\\
- فى اناء على النار نشوح بصل فى سمن ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف سجق ولمه يغير لونه نضيف صلصه وطماطم وفلفل رومى حار ونتبلها ملح وفلفل وبهارات وماء مغلى ونقلبهم مع بعض لحد ما يستوى- فى اناء فى شوربه مغليه وسمن ولبن ونضع الرقاق فى الشوربه
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونرص نصف كميه الرقاق ونضع فى نصفها حشوالسجق ونرص باقى كميه الرقاق  ونضغط عليها
- وندخل الصينيه الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه

- ويقدم وبالف هنا وشفا



طريقه وصفه الرقاق الطرى والناشف بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBC مصر,  وصفه الرقاق الطرى والناشف للشيف حسن,مقادير وصفه الرقاق الطرى والناشف للشيف حسن ,  وصفه الرقاق الطرى والناشف للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه  وصفه الرقاق الطرى والناشف بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل  وصفه الرقاق الطرى والناشف
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,  وصفه الرقاق الطرى والناشف بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbc مصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن

هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات