الرز المعمر Cooked rice Moammar
طريقة عمل الارز المعمر هى اكلة مصرية نوعين فى الحلو وفى المالح طريقة عمل الارز المعمر خطوة خطوة طبخ طاجن الرز المعمر
طريقة الارز المعمر الحلو مثل المالح الاختلف فى اضافة الملح او السكر
طريقة الارز المعمر
المقادير الرز المعمر
مكونات عمل الرز المعمر
لاتنين طاجن
3 كوب رز - قشطة بمعدل اربع ملاعق - معلقتين زبدة كبار -
ملح وفلفل حسب الرغبة ولو حلو نضيف سكر بدل الملح - وتلات كوب حليب ونص
الطريقة الارز المعمر
1- بغسل الرز كويس وابدا اسخن الفرن من تحت ومن فوق
واتتبله بالملح والفلفل وادهن الطواجن زبدة خفيف
واضعع الرز فى الطواجن
2 - بغلى الحليب
وبعد غلينه بضيف القشطة والزبده ليها واقلبهم لحد ما يدوبوا فيه واطفى النار
وبضيفهم للرز فى الطواجن
3 - بجى بقى بحط الطواجن فى الرف الاول فوق فى الفرن
لحد ما تاخد لون ويتحمر الوش
4 - بطلع الطواجن والفيها فى فويل واوطى حرارة الفرن
واسيبها كمان تقريبا من ربع ساعه لتلت ساعه بتكون استوت
ويقدم الارز المعمر
بالهنا الارز المعمر مطبخ حوريات
تعليقات
إرسال تعليق