طريقه عمل خبز او عيش البكاكين
المكونات
ده عيش معروف في الارياف اسمه بكاكين طعمه حلو جدا جدا انا خبزته انهارده في فرن بوتجازي و نقلت لكم الطريقه بالخطوات و الصور يا رب تفيدكم و تعملوه و يعجبكم و الصور كلها من مطبخي
المقادير : كيلو دقيق - تلات ارباع لتر لبن رايب للعجن ( ممكن العجن بالزبادي او اللبن بس الرايب هوه اللي بيدي احلي نتيجه )- كوب سمن- 2 معلقه كبيره خميره فوريه - نص معلقه سكر - رشه ملح
الطريقه عمل
نعجن المكونات مع بعضها للحصول على عجينه طريه زي اللي في الصوره و نتركها ترتاح نص ساعه
نقسم العجين الى كور صغيره بحجم البيضه و نفردها بالنشابه و نضع كل رغيف على منديل ورق و نرصهم فوق بعض و نسيبهم يرتاحو نص ساعه كمان
نولع الفرن انا فرني الشوايه و الفرن بيشتغلو مع بعض لكن ممكن تعملو نص او تلات تربع مده الشغل على نار الفرن العاديه و اخر المده تولعو الشوايه
اهم خطوه اللي حتخلي العيش منفوش من النص انكم تمسكو العيش بالمنديل و تقلبوه على صينيه الخبز يعني القعر اللي على المنديل هوه اللي يكون بيبص لفوق في الفرن كمان ما تمسكوش العيش بايديكم كله بالمنديل الورق و تشيلو المنديل اول ما تحطوه على الصينيه في الفرن
تدخلوه الفرن و مش بياخد دقايق بيستوي بسرعه فا خليكم متابعينه ممكن 3 او اربع دقايق بالكتير
خلصوه و تحطوه جوه قماشه و تقفلو عليه علشان يطري و بعدين تحطوه في الفريزر و تاخدو منه زي ما تحبو و بالهنا و الشفا و صدقونى ولادكم حيحبوه جدا
مصدر
تعليقات
إرسال تعليق