طريقة عمل الحواوشى الإسكندرانى
يقدم الشيف الشربينى طريقة الحواوشى الاسكندرانى حيث يتميز بالسهولة ويعد من الوجبات المفضلة لدى الجميع .اسهل طريقه لعمل الحواوشى الاسكندرانى
افضل طريقة لعمل الحواوشى الاسكندرانى طريقة عمل الحواوشى الإسكندرانى
طريقة الحواوشي الاسكندرانى المصري
الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 30 دقيقة
وقت الطهي: 30 دقيقة
المكونات لعمل الحواوشى
المقادير لعمل الحواوشى الاسكندرانى
1/2 3 كوب دقيق
كوب لبن
ملعقة صغيرة خميرة
ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح
مقدار لحم مفروم
مقدار بصل
مقدار توم
مقدار فلفل رومى
مقدار لية ضانى
مقدار طماطم
مقدار بقدونس مقدار ملح فلفل
مقدار بهارات لحمة
طريقة عمل الحواوشى الاسكندرانى
تحضير: لعمل الحواوشى الاسكندرانى
- خلطت كل حاجات الحشو مع بعضها
- نبدأ بقى فى العجينة
- نضع الخميرة والسكر على كوب اللبن وننتظر 5 دقائق
- نخلط الدقيق والملح ثم نضع عليهم اللبن ونبدأ نعجن حوالى ربع ساعة
- ثم نتركها تخمر ساعتين
الطبخ حواوشى الاسكندرانى
- نقسم العجينة كور
- ثم نفردها دوائر ونضع الحشوة ونقفل
- وندهن صينية زيت وبرده ندهن الرغيف من على الوش زيت
- وندخلها الفرن طبعا نكون سخين قبلها وعلى نار عالية
- وبعد ماخرج وقدمتها مع باذنجان مخلل وخس
وبالهنا
ملاحظات:
- انا طلعت معايا سميكة شوية لو تحبيها ارفع رققى العجينة زيادة
- وحطيه فى فوطة عشان ماينشفش
يقدم الشيف الشربينى طريقة الحواوشى الاسكندرانى حيث يتميز بالسهولة ويعد من الوجبات المفضلة لدى الجميع .اسهل طريقه لعمل الحواوشى الاسكندرانى
افضل طريقة لعمل الحواوشى الاسكندرانى طريقة عمل الحواوشى الإسكندرانى
طريقة الحواوشي الاسكندرانى المصري
الكمية تكفي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 30 دقيقة
وقت الطهي: 30 دقيقة
المكونات لعمل الحواوشى
المقادير لعمل الحواوشى الاسكندرانى
1/2 3 كوب دقيق
كوب لبن
ملعقة صغيرة خميرة
ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح
مقدار لحم مفروم
مقدار بصل
مقدار توم
مقدار فلفل رومى
مقدار لية ضانى
مقدار طماطم
مقدار بقدونس مقدار ملح فلفل
مقدار بهارات لحمة
طريقة عمل الحواوشى الاسكندرانى
تحضير: لعمل الحواوشى الاسكندرانى
- خلطت كل حاجات الحشو مع بعضها
- نبدأ بقى فى العجينة
- نضع الخميرة والسكر على كوب اللبن وننتظر 5 دقائق
- نخلط الدقيق والملح ثم نضع عليهم اللبن ونبدأ نعجن حوالى ربع ساعة
- ثم نتركها تخمر ساعتين
الطبخ حواوشى الاسكندرانى
- نقسم العجينة كور
- ثم نفردها دوائر ونضع الحشوة ونقفل
- وندهن صينية زيت وبرده ندهن الرغيف من على الوش زيت
- وندخلها الفرن طبعا نكون سخين قبلها وعلى نار عالية
- وبعد ماخرج وقدمتها مع باذنجان مخلل وخس
وبالهنا
ملاحظات:
- انا طلعت معايا سميكة شوية لو تحبيها ارفع رققى العجينة زيادة
- وحطيه فى فوطة عشان ماينشفش
تعليقات
إرسال تعليق