طريقة عمل الكنافة بالمكسرات
المكونات
نصف كيلو من الكنافة الشعر
1كوب من السمن السايح
1/3كوب من مكسرات مشكله مع جوز الهند
للشربات
21/2كوب من السكر
21/2كوب من الماء
1ملعقة كبيرة ليمونه
فانيليا (اختياري )
طريقة عمل
لعمل الشربات او القطر
في قدر علي نار متوسطة نضع السكر ثم الماء ويترك علي النار مع التقليب ونضع الفانيليا ان استعملت وعند بدا الغليان تقلب الي ان يذوب السكر تماما ثم نضع عصير الليمون مع استخدام فرشاه مبلله بالماء لمسح جوانب القدر بين الحين والاخر وتترك لتغلي من 10الي 15دقيقة او ايتبدا تعقود معايكي (يعني ناخد شويه منها بملعقة ونضع اطراف صابع واحد فيها ثم نقوم بملامسه الاصبع الاخر لو حسينا ان انها بتلزق يعني ابتدت تعقود وطبعا دي هتعرفيها
ترفعها من علي النار ونضعها جانبا (لو برد الشربات قبل ما نعمل الكنافة يعاد تسخنها مرة اخري بس تكون دافي تسقي بها علي طول )
لعمل الكنافه
يسخن الفرن علي درجه 190درجه
نسيح السمن علي النار ويكن وضع معها زيت او زبده تذوب دون ان تسخن
في وعاء كبيرة وعميق نضع الكنافة ونبدا في فك التشابك الكنافة وذلك برشها بالسمن السايح حتي تصبح طريه من غير تشابك ثم نقوم تقطعهااو تكسرها قليلا ثم نقوم بدهن الصينية من القاع والجوانب ونقسم الكنافة الي قسمين النصف الاول نضعه في الصينية مع الضغط جيدا عليها ثم نقوم برش 2ملاعق كبيرة من السمن السايح علي الكنافه ثم يرش المكسرات عليها ثم نضع النصف الثاني من الكنافة ونقوم بالضغط عليها جيدا ثم نرش علي الوجه بالقليل من السمن ثم ندخلها الفرن الي ان تحمر من تحت او من القاع اما ان تخرج من الفرن وتقلبيها في صينية اكبر او يمكن فتح الشوايه لتحمر من فوق تخرج من الفرن وتسقي بالشربات او القطر وهو دافي (لتكون الكنافة طريه )وتغطي فور سقيها بالشربات حتي تطري وتبرد تماما ثم تقطع بعد ان تبرد تماما
ملحوظة هامة جدا جدا
لعشاق الكنافه الطريه تسقى بشربات خفيف و تغطى فور سقيها بالشربات حتى تطرى
و لعشاق الكنافه المقرمشه تسقى بالشربات السميك ويكون اما الكنافة ساخنه او الشربات و لا تغطى
تعليقات
إرسال تعليق