القائمة الرئيسية

الصفحات

للشيف هشام ماجد


المقادير
2 كوب سميد ((سوميلينا ))ناعم
1 كوب سكر + معلقه كبيره كمان سكر
4 معلقة كبيره سمنه سايحه
4 معلقه جوز هند ناعم
4 معلقه لبن بدره
1 معلقه كبيره بكنج بودر
1 معلقة دقيق
نصف كوب ماء

الطريقه وخلى بالك من الطريقه لانها مهمه جدا

اثناء التقليب ما تكترى فى الوقت يعنى بمجرد الخليط يتجانس خلاص وقفى التقليب
نضع كل المقادير فى وعاء كبير ماعدا السميد والبكنج بودر....
نقلب المقادير جيدا لمدة 1دقائق
نضع السميد مع البكنج بودر والدقيق ونقلبهم قبل اضافتهم الى الخليط ....
ثم نضفهم ونقوم بالتقليب جيدا وما نقلبش الخليط كتير يعنى بمجرد ان الخليط اصبح متجانس مع بعضه خلاص ما نقلبش تانى ملحوظه مهمه اذا كان العجينه ناشفه ممكن نضيف شوية ماء ......
ندهن فورم الكب كيك ونضع فيها ورق كبس حتى يسهل عملية اخراج البسبوسه من الفورم

توضع فى فرن يكون جاهز من قبل ان نضع الفورم بخمس دقائق وساخن درجة الحراره 180 درجه......
الى ان يتم تسويته وما تفتحى الفورن قبل ربع ساعه من دخول البسبوسه

الشربات

3 كوب سكر+2 كوب ماء+نصف ليمونه+3 باكو فانليا او اسانس اناناس ..
خلى بالك الشربات ما يغليش كتير يعنى بعد غليانه ب ثلاث دقائق ... بالهنا والشفا
هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات