القائمة الرئيسية

الصفحات

 برياني اللحم بالصور المفصلة 
 طريقة عمل رز برياني باللحم بالصور و بالخطوات

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
اليوم اقدم لكم من احلى الاكلات الأرز البرياني بألذ واسهل طريقة خطوات بالصور لبرياني اللحم الطبق يبان انه صعب بس هو سهل جدا والله على فكره ومش بياخد وقت خالص يارب الطبق يعجبكم وجربوه على ضمانتى احلى طريقة للبريانى بعد كتير من التجارب

المقادير لعمل البريانى
- التتبيلة
لحمه مقطعة مكعبات صغيرة او متوسطه وممكن صدور دجاج
كوب زبادى كبير
2 بصلة كبيرة محمرة بنى زى الكشرى نقسمهم نصين نص للتزيين ونص لتتبيل اللحمة
معلقة كبيرة زنجبيل مبشور او بودرة بس الافضل الطازج
معلقة صغيرة بهارات بريانى ممكن تجيبيها جاهزة او تعمليها انتى ومكوناتها هى كمون وكسبرة وفلفل اسود وفلفل احمر وقرنفل وقرفة و رشه صغيرة اوى حلبه مطحونة
3 فصوص ثوم مهروس
معلقة صغيرة كارى
نخلط الزبادى مع البصلة المحمرة مع البهارات والثوم والكارى فى الخلاط ونحطهم على اللحمه او الدجاج ونسيبها على الاقل ساعتين تتبل وكل مازادت المده كان افضل
-مقادير خلطة الرز البريانى
3 كوب ارز بسمتى مغسول ومنقوع فى مايه فاتره نص ساعة وبعد كده يتسلق بمايه وملح وشوية زيت
كسبرة خضراء مقطعة وكل ما كانت كتير كان افضل
نعناع اخضر بس انا مش بحبه فى الاكل فحطيت مكانه معلقة صغيرة نعناع بودر
بصلة متوسطه مبشورة
ا م ك زنجبيل مبشور
3 فصوص ثوم مفروم
ا طماطم كبيرة مقطعة مكعبات
ا فلفل حامى انا استبدلته بربع حبه فلفل رومى  
ا م ص كارى
ا م ص بهارات بريانى
صفار زعفران وده رخيص جدا وصحى و موجود عند كل العطارين

تصنيف طبق البريانى : اطباق رئيسية, اكلات جديدة, من كل بلد اكله 

 طريقة عمل البريانى باللحمه
طبخ الارز البريانى بالحم بالصور والخطوات
نحمر البصله على النار ومعاها الفلفل الحامى ولما لونه يصفر نضيف الثوم والزنجبيل
 

وبعدها ننزل اللحمه ونقلب لحد ما تنزل مايتها

 
 بعدها نضيف الطماطم ونزود مايه ونسيب اللحمه تستوى
 
 وفى الاخر نضيف 4 م ك كزبرة مفرومة و 1 م ص نعناع فريش او ناشف
 

كده عندنا الرز مستوى وخلطة اللحمه مستويه 
نبدأ بقى نعمل طبقات ودى اللى بيتميز بيها البريانى
انا قسمت المقدار طبقتين
نقسم خلطة اللحمة نصفين نص سيبته فى الحلة وحطيت عليه شوية بصل محمر و معلقة كسبرة مفرومة
 

وبعدها نص كمية الرز وندوب صفار الزعفران فى شويه مايه وننقط بيه على الرز وبعد كده نحط باقى اللحمة وفوقيها باقى الرز وننقط عليه بصفار الزعفران برضه
ونغطى الحلة ونهدى النار عليها 5 دقايق بس تتكمر
ونقلب الرز فى قالب ونزين الوش بشوية بصل محمر برضه وكسبرة مفرومة
 
ودى صورة الطبق النهائيه

هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات