طريقة عمل الدجاج المشوي مع البطاطس والبصل
المكونات
1 دجاجة كاملة وزنها حوالي (1كيلو ونصف الي 2كيلو )
2 ملاعق طعام من زيت الزيتون البكر
الملح والفلفل الاسود
500جرام او 3 من البطاطس متوسط الحجم و مقطعه الي شرائح سميكه
1بصله حمراء كبيره ومقطعه بالعرض الي شرائح سميكه
طريقة عمل
تسخن الفرن علي حراره 220 درجه
بعد غسل الفرخه جيدا وتنظف من الدهون ونقوم بقطع العمود الفقري (من ناحيه الرقبه الي تحت )ثم تقلب بحيث تكون الصدر من الاعلي ونقوم بالضغط علي منطقه الصدر براحه الايدي حتي تكسر وتصبح مفروده تمام ثم توضع جانبا
في صينيه فرن تدهن بالقليل من الزيت ثم نضع شرائح البطاطس ثم شرائح البصل وترش بالملح والفلفل الاسود ثم تغطا بالشبكه ونضع الدجاج بعد ان تنشف بمناشف ورقيه وتصبح جافه وتكون ناحيه الصدر من الاعلي وترش بالملح والفلفل الاسود والزيت الزيتون (يمكن وضع توابل اخري بس قليله جدا يعني رشه )ثم نوزع الزيت الزيتون عليها وتوضع في الفرن الحار حتي تستوي الدجاج والجلد يحمر من 35الي 50 دقيقه ثم تخرج وتترك لترتاح لمده 5دقائق قبل التقديم ثم تقطع وتقدم مع البطاطس والبصل
المكونات
1 دجاجة كاملة وزنها حوالي (1كيلو ونصف الي 2كيلو )
2 ملاعق طعام من زيت الزيتون البكر
الملح والفلفل الاسود
500جرام او 3 من البطاطس متوسط الحجم و مقطعه الي شرائح سميكه
1بصله حمراء كبيره ومقطعه بالعرض الي شرائح سميكه
طريقة عمل
تسخن الفرن علي حراره 220 درجه
بعد غسل الفرخه جيدا وتنظف من الدهون ونقوم بقطع العمود الفقري (من ناحيه الرقبه الي تحت )ثم تقلب بحيث تكون الصدر من الاعلي ونقوم بالضغط علي منطقه الصدر براحه الايدي حتي تكسر وتصبح مفروده تمام ثم توضع جانبا
في صينيه فرن تدهن بالقليل من الزيت ثم نضع شرائح البطاطس ثم شرائح البصل وترش بالملح والفلفل الاسود ثم تغطا بالشبكه ونضع الدجاج بعد ان تنشف بمناشف ورقيه وتصبح جافه وتكون ناحيه الصدر من الاعلي وترش بالملح والفلفل الاسود والزيت الزيتون (يمكن وضع توابل اخري بس قليله جدا يعني رشه )ثم نوزع الزيت الزيتون عليها وتوضع في الفرن الحار حتي تستوي الدجاج والجلد يحمر من 35الي 50 دقيقه ثم تخرج وتترك لترتاح لمده 5دقائق قبل التقديم ثم تقطع وتقدم مع البطاطس والبصل
تعليقات
إرسال تعليق