طريقة عمل بريانى الجمبرى تحضير بريانى الربيان بالخطوات
طبخ بريانى الجمبرى او الربيان بطريقة سهله جدا
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اسمحولى اليوم جبتلكم برياني الجمبري بطريقه الهنديه للشيف شربيني روعة عن جد لذيذ وأهم شيء النكهة الهندية برياني الربيان(الجمبرى)التى وجودها على المائدة يزينها والبريانى من اشهى الاكلات
طريقة سهلة جدا ومبسطة لعمل البرياني بالجمبرى من مطبخ حوريات
المقادير: بريانى الجمبرى (الروبيان )
1كيلو جمبري ( الربيان )
بصله كبيره او 2متوسطين
4فص توم وملعقه كبيره من الجنزبيل الطازج المفروم او نصف ملعقه من الجنزبيل البودره
ملعقه كبيره من النعناع الطازج مفرومه
باقه من الكزبره الخضرا
1فلفل اخضر حامي
2ملعقه كبيره من الطماطم البيوريه ( صلصه )
ملح _ رشه فلفل اسود _ملعقه صغيره من كل من الكمون_الكاري_الكركم_الكزبره الناشفه - لون صفار الزعفران 2كوب رز بسمتي
زيت
طريقة التحضير بريانى الجمبرى (الربيان )
يقشر الجمبري ويزال كيس الرمل اللي في الظهر ويغسل جيدا
يفرم البصل ويوضع علي النار مع الزيت
يقلب البصل الي ان يدبل ويكون لونه اصفر فاتح
يضاف التوم والجنزبيل والفلفل الحامي ويقلب دقيقتين ثم بيوريه الطماطم والنعناع والكزبره الخضرا
ثم يضاف الملح والفلفل وباقي التوابل
ثم نضع الجمبري ونقلب المكونات جيدا لمده دقيقتين
ثم نضع كوب من الماء
ونتركه الي ان ينضج حوالي ربع ساعه لان الجمبري لايحتاج لوقت في نضجه
نكون مجهزين رز ابيض مستوي بالطريقه العاديه
لو عندك زعفران انقعي رشه صغيره جدا مع نصف ملعقه من ماء الزهر وقليل من الماء ولو مش عندك بتجيبي من عند العطار لون اصفر اسمه لون صفار الزعفران ولون احمر خاصين بالطعام ودوبي قليل منهم مع قليل من الماء ورشيهم علي الرز وهو ساخن
قلبي الرز لكي تختلط الالوان
ضعي نصف مقدار الرز في طبق التقديم ثم خليط الجمبري مع ترك القليل من الجمبري للوجه
ثم ضعي باقي مقدار الرز
ثم الجزء المتبقي من الجمبري وزيني الطبق حسب الرغبه
تصنيف طبق البريانى بالجمبرى : اكلات جديده وسريعة ، اكلات رئسية الطبخ بالخطوات ، اكلات متنوعه من كل بلد
الصوص الخاص بالبرياني
وهو زبادي بالكزبره الخضرا وصوص طماطم
صوص الزبادي مكون
2فص توم مفروم_ملعقه كبيره من الخل _2ملعقه كبيره من الكزبره المفرومه_3ملعقه من الماء _ملح بنضعهم في الخلاط الي ان يصبحوا سائل متجانس ثم نضعهم علي2 علبه من الزبادي
صوص الطماطم مكون من 2طماطم حمرا كبيره _1فلفل اخضر رومي_ملعقه صغيره من الفلفل الاخضر الحامي_2فص توم _بصله متوسطه_ملح وكمون وربع كوب ماء و2ملعقه كبيره من الخل ونضعهم كلهم في قطاعه البصل او الكبه مش في الخلاط الي ان يتم تقطيعه قطع صغيره
وبالهنا
تعليقات
إرسال تعليق