المطبخ المصرى
مشاركة من: زينب
المكونات:
- 1 كيلو لحمة ضانى (لحم غنم) مسلوقة.
- 1 كيلو بامية مغسولة ومتنشفة ومتنظفة.
- بصل متوسطة مفرومة.
- 1 فلفل أخضر حلو كبير مقطع مكعبات.
- 2 فلفل أخضر حامىِ مقطعين مكعبات.
- ½ حزمة كزبرة خضرة مفرومة.
- 3 فصوص ثوم مفرومة.
- 2 ملعقة كبيرة سمنة.
- 4 ملاعق كبيرة صلصة (معجون طماطم).
- 2 كوب من مرقة سلق اللحمة.
- ¼ ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة (جافة) مطحونة.
- ملح.
- فلفل أسود.
الطريقة:
1- نحط (نضع) البامية وكل المكونات الأخرىَّ فى طاجن فخارى، ونضيف لهم مرقة اللحمة لحد ما تغطيهم ونقلبهم كويس (جيداً)، ونغرز قطع اللحمة المسلوقة بينهم، ونغطىِ الطاجن بورق القصدير.
2- نحط الطاجن فى فرن متوسط لمدة 30 دقيقة أو لحد ما تستوىِ (تنضج) البامية، ونرفع ورق القصدير من على الطاجن، ونسيبه (نتركه) لمدة 10 دقائق فى الفرن، ونقدمه مع الأرز بالشعرية.
تعليقات
إرسال تعليق