طريقة عمل محشي الكرنب او الملفوف علي الطريقة المصرية
فيديو طريقة عمل محشى الكرنب او الملفوف بطريقة سهله
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اسمحولى اصدقائى اقدام ليكم اليوم اكله محشى الكرنب او محشى الملفوف الكل بيحب المحشى تعرفة علي وصفة جديدة من المحاشي و طريقة عمل محشي الكرنب بخوات سهله مع فيديو لتوضح طريقة السلق الكرنب مع طريقة الخلطه مع كيفية لف محشى الكرنب بالخطوات
بتكفي 4 اشخاص
وقت التحضير من ساعة لساعتين
مقادير محشى الكرنب
1.عدد 1كرنبة متوسطة الحجم
2.2 كوب ارز للحشو( ممكن تزودى الرز حسب حجم الكرنب )
3.مقدار2شبت و2كسبرة و2 بقدونس خضره (مغسول ومقطع صغير جدا )
4.مقداركيلوعصير طماطم ( مضروب فى الخلط )
2.5 ثمرة كبيرة بصلة ( مقطعه او مفرومه )
7.مقدار من زيت (البهارات المحشى مع ملح وفلفل وكمون وحبهان )
فيديو طريقة عمل محشى الكرنب مطبخ حوريات
طريقة عمل وصفة محشي الكرنب
1.وفى ماء السلق انا بحط شوية كمون بس صغيرين يعنى يعملوا ريحة حلوة اوى للورق الكرنب
2.اول حاجة هنسلق ورق الكرنب بعد تقطيعة من العيدان الموجودة بوسط ورقة الكرنب
3.وبعد سلقة نتركة يبرد وبعدين يقطع حسب الرغبة
طريقة عمل خلطة المحشى
4.نفرم البصل ونضعة فى حلة فيها شوية زيت ونحمرهم على النار حتى الاصفرار
5.الشبت والكسبرة والبقدونس ونحطهم على البصل وياخدوا لفة مع البصل لغاية ما يدبلوا شوية ونضع عليهم عصير الطماطم ونظبط الملح والبهارات حسب الرغبة ونتركهم يتسبكوا يعنى يغلوا شوية على النار
6.ولما يبرد حبة نجيب الارز و نلخبطة ونقلبهم كويس ونمسك قطعة ورق الكرنب ونحطها على ايدنا ونضع شوية من الحشوة اللى احنا عملناها على الورقة ونلفها كويس ونرصها فى الحلة اللى هنطبخه فيها
7.عند اكتمال الحلة تسقى باى نوع من الشوربة الموجودة عندك زى شوربة لحمة او فراخ او حتى مرقة وتسبيهم على النار لغاية ما يتشرب المحشى الشوربة ونهدى علية النار لحد ما يستوى ويفدم بالف هنا
تصنيف طبق محشى الكرنب : طبخ اطباق رئيسية ، , طريقة طبخ اكلات بالخطوات ، عمل اكلات شهية ،
طريقة عمل محشى الكرنب بطريقة سهلة طبخ محشى الملفوف بالخطوات فيديو
تعليقات
إرسال تعليق