المقادير والطريقه
علشان تعملى كوب واحد من الارز البسمتى
انقعيه فى 2 كوب ماء دافئ مع نصف ملعقة صغيرة ملح لمدة نصف ساعة الى ساعة
وبحب اعمله اما بالزبدة او بزيت الزيتون
الخطوة اللى بعد كدة
نضع ملعقتين زبدة فى حلة على النار
وبس تسيح اصفى الارز من الماء واقلبه فى الزبدة لمدة خمس دقائق
فى هذه الاثناء نضع كوب ونصف ماء يغلى على النار
وبعد ما يغلى نضعه على الأرز
ونقلب ونظبط الملح
ولو حابة حطى شوية فلفل ابيض او اسود
انا بحط الاتنين عادى
ونغطيه ونسيبه لغاية ما يتشرب الماء وبعدين على نار هادئة حتى يستوى
تعليقات
إرسال تعليق