رمضان عالابواب
اللهم بلغنا و اياكم رمضان و اعنا على قيامه و صيامه
ان شاء الله سنتشارك سويا من الان بعض الاطباق الرمضانية
نبتديها على بركة الله بوصفة
رغيفات بعجينة اللبن
المكونات و الطريقة
العجينة الصراحة تخصص فصل الصيف يعني لازم يكون الجو سخن
فلا نحتاج تسخين السوائل و لكن لازم تكون بحرارة الغرفة يعني اللبن يكون بحرارة الغرفة
المكونات
نصف كيلو الدقيق فورص
ملح
رشة السكر
نصف معلقة خبيكن باودر
معلقة صغيرة خميرة الخبز
معلقة الزبدة
و اللبن للعجين
نخلط جميع المكونات ونعجنها جيدا و نترك العجين يرتاح ساعة زمن
نشكلو منه كويرات و نتركها ترتاح من جديد 5د بالنسبة للحشوة سهلة و مكوناتها متوفرة لكن لدييييييييييييييدة جدا جدا انتمنى تجربوها و اتعتمدوها كحشوة لاي نوع فطائر
نحتاج
حبتين بصل متوسطة مقطعة ناعم
معلقة طماطم مصبرة
كسبرة و بقدنس تقريبا ملعقة ضغيرة من كل نوع
ثوم مدقوق
ملح و افلفل اسود و كمون و بابريكا و هريسة
زيتون مقطع
علبة تونه او علبتين بصلصة الطماطم
اول حاجة نقليالبصلة فشوية زيت لا تكترو معلقة كافية حتى تدبل و نضيف التوابل و الكسبرة و البقدونس و الطماطم و نحرك حتى ينضج البصل و يلين ثم نضيف الزيتون و التونه و نبعده عالنار و نترك الحشوة تبرد تماما
وادا فيه شوي زيت زيايدة شيلوها
العجينة الصراحة تخصص فصل الصيف يعني لازم يكون الجو سخن
فلا نحتاج تسخين السوائل و لكن لازم تكون بحرارة الغرفة يعني اللبن يكون بحرارة الغرفة
المكونات
نصف كيلو الدقيق فورص
ملح
رشة السكر
نصف معلقة خبيكن باودر
معلقة صغيرة خميرة الخبز
معلقة الزبدة
و اللبن للعجين
نشكلو منه كويرات و نتركها ترتاح من جديد 5د
نحتاج
حبتين بصل متوسطة مقطعة ناعم
معلقة طماطم مصبرة
كسبرة و بقدنس تقريبا ملعقة ضغيرة من كل نوع
ثوم مدقوق
ملح و افلفل اسود و كمون و بابريكا و هريسة
زيتون مقطع
علبة تونه او علبتين بصلصة الطماطم
اول حاجة نقليالبصلة فشوية زيت لا تكترو معلقة كافية حتى تدبل و نضيف التوابل و الكسبرة و البقدونس و الطماطم و نحرك حتى ينضج البصل و يلين ثم نضيف الزيتون و التونه و نبعده عالنار و نترك الحشوة تبرد تماما
وادا فيه شوي زيت زيايدة شيلوها

نبسط العجين بمسحة خفيفة فقط من الزيت لا تكتروا
وضيف بملعقة كبيرة من الحشو ونشكله زي الصورة نتركه ربع ساعة و نرسلوه للفرن
ممكن تدهنوه بببض او تتركون بدون دهن زي ما عملت انا دهنته بزبيدة مخلطة مع شوية بابريكا فقط
قدموه ساخن او بارد فكلتا الحالتين راائع جدا


تعليقات
إرسال تعليق