طريقة عمل الفراخ بالطريقة الهندية
طريقة حلوة وجديدة للفراخ
هتعجبكوا ..
المقادير ..
فرخة مقطعة 8 قطع منزوعة الجلد , 2 بصلة وسط , 3 ثمرة طماطم ,
3 فص ثوم مهروس , كسبرة خضرة , 1/2 كوب زيت , قرفة خشب ,
ملعقة صغيرة كارى , ملعقة صغيرة كركم , بهارات مشكلة هندى من العطار ,
علبة زبادى , ملح و فلفل حار .
الطريقة ..
نحضر حلة ونضع فيها الزيت ولما يسخن ننزل بالفراخ ونشوحها وبعد كدة نضيف الثوم
المهروس والقرفة الخشب وملعقة صغيرة من البهارات المشكلة والكركم والكارى ونقلبهم كويس لمدة
عشر دقائق وبعدين نحط كوب مية على الفراخ .
نضع الطماطم والكسبرة والبصل والفلفل الحار وشوية ماء صغير فى الخلاط ونضربهم ,
ثم نضع الخليط على الفراخ ونسيبها تستوى .
بعد ذلك نضع الزبادى ونقلبها لمدة 5 دقائق وبعد كدة نطفى عليها ونزينها بالكسبرة الخضراء .
ملحوظة الفراخ بيبقا فيها الصوص بتاعها مش ناشفة .
بالهنا والشفا ..
https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com/
تعليقات
إرسال تعليق