القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل الكفته المشويه علي الطريقه اللبنانيه

طريقه عمل الكفته. اسياخ الكفته المشويه علي الطريقه اللبنانيه شغف الطهي

الكميه:           4 اشخاص
وقت التحضير:  20 دقيقه
وقت الطهي:   20 دقيقه
المكونات:
1 كيلو لحمه مفرومه (جملي او بقري)
300 جم دهن (ضاني )
2 بصل
1/2 معلقه قرفه
1 معلقه فلفل اسمر
ملح
1 معلقه بهارات لحمه
1/4 معلقه جبهان مطحون

طريقه التحضير:
-نفرم اللحمه والدهن ناعمه يعني  مرتين او تلاته
-نضرب البصل في الخلاط مع ربع كوب ماء ونعصره كويس 
-نضيف جزء (صغير) من تفل البصل علي اللحمه عشان ماتفكش من السيخ ونحتفظ بمايه البصل
-ونحط عليها التوابل ووالملح ونقلبها كويس ( ممكن نسوي قطعه صغيره عشان نشوف الطعم محتاج توابل وملح ولا كويسه كده).
- نحط ايدينا فمايه البصل ونعمل الكفته ف السيخ وحجم اللحمه في السيخ يكون مش قليل عشان ماينشفش عالنار.
- نسيبها عالنار لحد ماتحمر ونقلبها وتكون حراره النار  متوسطه مش هاديه عشان عصاره اللحمه ماتنزلش كلها والكفته ماتنشفش
-بتتقدم علي بقدونس مفروم مع ورز وسلطه خضرا او طحينه

هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات