القائمة الرئيسية

الصفحات

عجينه البيتزا الأيطاليه طريقه عمل عجينه البيتزا الاصليه

طريقه عمل  العجينه الاصليه للبيتزا بالطريقه الايطاليه شغف الطهي 





وقت التحضير:       60 دقيقه
الكميه:                 4 بيتزا متوسطه
المكونات:
1 كليو دقيق
600مللي مايه دافيه
معلقتين سكر
معلقه ونص ملح
25 جم خميره فوريه او معلقتين خميره بيره
6 معالق زيت زيتون
طريقه التحضير:
في وعاء  نضيف السكر والملح والخميره الفوريه علي بعض ونقلبهم
ونضيف عليهم الزيت ونقلبهم كويس
وبعدين نضيف المايه واحده واحده لحد ما العجينه تلم معانا وبعدين ناخدها علي رخام المطبخ ونرش رشه دقيق  ونحط عليها العجينه ونعجنها كويس لمده 10 دقايق
لحد ما الجلوتين اللي ف الدقيق يطلع والعجينه تعمل عرق
يعني لو مسكنا حته عجين وشدينها تبقي بتشد معانا مش بتتقطع
كده العجينه جاهزه انها تتخمر . نسيبها فمكان دافي لمده  50 دقيقه او ساعه لحد ما حجمها يتضاعف
بعد كده ناخدها ونفردها ونقدر نشتغل بيها
وممكن  نحفظ العجينه نص تسويه ف الفريزر 
هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات