طريقه عمل العجينه الاصليه للبيتزا بالطريقه الايطاليه شغف الطهي
وقت التحضير: 60 دقيقه
الكميه: 4 بيتزا متوسطه
المكونات:
1 كليو دقيق
600مللي مايه دافيه
معلقتين سكر
معلقه ونص ملح
25 جم خميره فوريه او معلقتين خميره بيره
6 معالق زيت زيتون
طريقه التحضير:
في وعاء نضيف السكر والملح والخميره الفوريه علي بعض ونقلبهم
ونضيف عليهم الزيت ونقلبهم كويس
وبعدين نضيف المايه واحده واحده لحد ما العجينه تلم معانا وبعدين ناخدها علي رخام المطبخ ونرش رشه دقيق ونحط عليها العجينه ونعجنها كويس لمده 10 دقايق
لحد ما الجلوتين اللي ف الدقيق يطلع والعجينه تعمل عرق
يعني لو مسكنا حته عجين وشدينها تبقي بتشد معانا مش بتتقطع
كده العجينه جاهزه انها تتخمر . نسيبها فمكان دافي لمده 50 دقيقه او ساعه لحد ما حجمها يتضاعف
بعد كده ناخدها ونفردها ونقدر نشتغل بيها
وممكن نحفظ العجينه نص تسويه ف الفريزر
الكميه: 4 بيتزا متوسطه
المكونات:
1 كليو دقيق
600مللي مايه دافيه
معلقتين سكر
معلقه ونص ملح
25 جم خميره فوريه او معلقتين خميره بيره
6 معالق زيت زيتون
طريقه التحضير:
في وعاء نضيف السكر والملح والخميره الفوريه علي بعض ونقلبهم
ونضيف عليهم الزيت ونقلبهم كويس
وبعدين نضيف المايه واحده واحده لحد ما العجينه تلم معانا وبعدين ناخدها علي رخام المطبخ ونرش رشه دقيق ونحط عليها العجينه ونعجنها كويس لمده 10 دقايق
لحد ما الجلوتين اللي ف الدقيق يطلع والعجينه تعمل عرق
يعني لو مسكنا حته عجين وشدينها تبقي بتشد معانا مش بتتقطع
كده العجينه جاهزه انها تتخمر . نسيبها فمكان دافي لمده 50 دقيقه او ساعه لحد ما حجمها يتضاعف
بعد كده ناخدها ونفردها ونقدر نشتغل بيها
وممكن نحفظ العجينه نص تسويه ف الفريزر
تعليقات
إرسال تعليق