طريقه عمل سلليزون كورنيه للشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 14\07\2016 _حلقه يوم الخميس 14 يوليو 2016)
اسم الوصفه\\\\\سلليزون كورنيه
&&مقاديرومكونات الوصفه&&
(العجينه) الفيتاج
1 كيلو دقيق نمرة
120 جم ملح
20 جم عصيرليمون
550 جم ماء مثلج
1 كيلو زبدة على شكل بلوك
200 جم دقيق للفرد
250 جم عجينه فيتاج
50 جم دقيق
1 بيضه مخفوقه
25 جم حبه البركه
25 جم سمسم
&& طريقه تحضيرالوصفه&&
للعمل عجينه الفيتاج\\
1-نجيب الزبدة نفردها فى كيس ونضعها فى الفريز تجمد شويه على شكل بلوك
2-فى الميكسر نضيف الدقيق وعصير الليمون وملح ونقلبهم مع بعض كويس ثم نضيف الماء المثلج
3- ونغطيها بكيس بلاسيتك ونسيبها نصف ساعه ترتاح فى المطبخ
4-ونرش دقيق على الرخامه ونفردها بسمك اسم ونجيب فرشاه ونضيف عليها الدقيق ونفرد فيها بلوك الزبدة ونقفلها كويس من كل الجوانب ونفردها تانى ونلمها ونفردها تانى لحد ما نعملها شكل مربع ممكن نعمل منها مينى باتيه ومينى كرواسون وساليزون ونحشى باى حشو تونه او هوت دوج
للعمل السلليزون \\
1-على الرخامه نرش دقيق ونفرد عجينه الفيتاج ونشيل من عليها بواقى الدقيق
2-ونقطعها على شكل اصابع طويله ونجيب قمع ونلفهاعليه كورنيه ونقفلها من فوق كويس
3- وندهنها بيضه مخفوقه ونرش عليها سمسم او حبه البركه
4- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
1-على الرخامه نرش دقيق ونفرد عجينه الفيتاج ونشيل من عليها بواقى الدقيق
2-ونقطعها على شكل اصابع طويله ونجيب قمع ونلفهاعليه كورنيه ونقفلها من فوق كويس
3- وندهنها بيضه مخفوقه ونرش عليها سمسم او حبه البركه
4- وندخل الصاج الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه
5-ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل سلليزون كورنيه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBCمصر, سلليزون كورنيه للشيف حسن,مقادير سلليزون كورنيه للشيف حسن , سلليزون كورنيه للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه سلليزون كورنيه بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل سلليزون كورنيه
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر, سلليزون كورنيه بطريقه الشيف حسن,
جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,وصفات جديدة للشيف حسن,جميع اكلات الشيف حسن,اكلات شهر يوليو,
حلقه اليوم 14\07\2016,حلقه يوم الخميس 14/
يوليو للشيف حسن,حلقه اليوم الخميس14-07-2016,حلقه امس للشيف حسن,حلقه
14\07\2016 قناه mbc مصر,اكلات مصريه,اكلات سوريه,اكلات شعبيه,اكلات لبنانيه,اكلات خليجيه,اكلات مغربيه,حلويات,معجنات,مخبوزات,مشويات,مشروبات,ساندوتشات,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,مقبلات, اطباق رئيسي, كيك, تورته, اطباق جانبيه,مولتن كيك,سينابون,مربى, الكشك بالبط,شوربه,البطاطا فرن ,فطيرة حادقه, فطائر,شوربه كريمه بالدجاج والمشروم,الدونتس ,حمام بالفريك ,باند البلح,الكبسه السعودى,طاجن تورلى,طاجن الارز المعمر بالحمام,رد فلفيت,سلطه الخيار,الهريسه الحاره, تورفيه الشيكولاته,بيكاتا بصوص الديمى جلاس(الصوص البنى), تارت الشيكولاته بالكراميل,مقرمشات شيكولاته,الفراخ المقرمشه, فطيرة البلح المقليه,طاجن عكاوى ,المجدرة,فلفل مقلى,مشبك احمر, حلاوة سادة,النجريسكو,الكيكه الاسفنجيه الفانيليا البلدى, تورته شيكولاته,تورته بلاك فورست,توست على شكل بطيخ,المخروطه,الكشرى المصرى, حلويات المولد,المفتقه,المحوجه,حلويات,السينابون,كريم كراميل شيكولاته,
ريد فيلفيت كيك,بوكيه عيد الحب,فطيرة القرفه, سيزر سلاد,بروفيترول,مكرونه بلونيز ( مكرونه بصوص اللحمه المفرومه),كيكه عيد الام,كرونت (الدونتس),التيراميسو,بناكوتا, الباباز(سافران) ,وصفات شم النسيم,جرانيتا,بهارات,فاكهه مجففه, وصفات رمضان,لبن رايب,كعك العيد ,بسكويت العيد,بيتى فور, الغريبه,البرازق,المعمولريد فيلفيت كيك,بوكيه عيد الحب,فطيرة القرفه, سيزر سلاد,بروفيترول,مكرونه بلونيز ( مكرونه بصوص اللحمه المفرومه),كيكه عيد الام,كرونت (الدونتس),التيراميسو,بناكوتا, الباباز(سافران) ,وصفات شم النسيم,جرانيتا,بهارات,فاكهه مجففه, وصفات رمضان,لبن رايب,كعك العيد ,بسكويت العيد,بيتى فور, الغريبه,البرازق,المعمول
تعليقات
إرسال تعليق