وصفه الكشرى المصرى بطريقه الشيف حسن على قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 19\11\2017 _حلقه يوم الاحد 19 نوفمبر2017)
اسم الوصفه\\\\\وصفه الكشرى المصرى
&&مقاديرومكونات الوصفه&&(الارز بالشعريه)
50 مل زيت
150 جم شعريه
500 جم ارز
5 جم ملح
5 جم فلفل
اتر ماء مغلى
(العدس)
50 مل زيت
150 جم بصل قطع
15 جم ثوم مفروم
500 جم عدس اسمر
1.5 مل ماء مغلى
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم كمون
(المكرونه)
2\1 كيلومكرونه مرمريه
2\1 كيلو مكرونه اسباجتى
10 جم ملح
10 مل زيت
2 لترماء مغلى
(الصوص الاحمر)
50 مل زيت
50 جم ثوم مفروم
2\1 لترعصيرطماطم
20 مل خل
50 جم صلصه
15 جم سكر
5 جم ملح
5 جم فلفل
(الدقه)
50 جم ثوم مفروم
50 مل خل
50 مل عصير ليمون
10 جم كمون
5 جم ملح
5 جم شطه
100 مل ماء دافئ
( شطه زيت)
25 مل زيت
50 جم فلفل حامى احمر قطع
50 جم صلصه
50 جم شطه
1 طماطم مكعبات
(البصل)
250 جم بصل شرائح
50 مل خل
50 جم دقيق
1 لتر زيت
(العيش المحمص)
3 عيش شامى مكعبات
5 جم ملح
5 جم فلفل
10 جم ثوم مفروم
10 مل زيت
(الحمص)
2\1 كيلو حمص
لتر ماء للنقع
لتر ماء مغلى
5 جم ملح
5 جم كمون
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
لعمل الارز\\\\
- فى اناء على النار نحمر شعريه فى زيت تاخد لون ذهبى فاتح ونضيف ارز ونقلبهم مع بعض ونضيف ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نارهاديه
لعمل العدس\\\\
- فى بوله ننقع العدس لمدة ساعه على الاقل ونصفى
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبلنضيف ثوم ونشوحهم مع بعض ونضيف ملح وفلفل وكمون ونضيف العدس ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار حالص ونسيبه يستوى على نارهاديه
لعمل المكرونه \\\\\
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وزيت نسلق مكرونه مرمريه واسباجتى لمدة 9 دقائق ونصفيها
لعمل الحمص\\\\
- فى بوله ننقع الحمص لمدة 12 ساعه ونصافى
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وكمون نسلق الحمص لمدة ساعه وربع ونصفى
لعمل الصوص الاحمر\\\\
- فى اناء على النار نشوح ثوم فى زيت ولمه ياخد لون ذهبى فاتح نضيف خل ونقلبهم مع بعض ونضيف سكرونقلبهم مع بعض ونضيف صلصه ونقلبهم مع بعض ونضيف عصيرطماطم ونتبلها ملح وفلفل ونسيبها تتسبك على نارهاديه
لعمل البصل\\\\
- فى بوله نخلط شرائح بصل وخل ودقيق ونقلبهم مع بعض كويس وندخله الثلاجه لمدة ساعه
وفى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى البصل ياخد لون ذهبى غامق ونطلعه على مناديل مطبخ
لعمل الدقه\\\\\
- فى اناء على النارنشوح ثوم فى زيت تاخد لون ذهبى فاتح نضيف ثوم وعصير ليمون وخل وكمون وملح وشطه وتغلى ونضيف ماء مغلى تاخد غلاوتين ونرفعها من على النار
لعمل شطه الزيت\\\
- فى اناء على النار نضيف زيت ونضيف فلفل حامى وصلصه ومكعبات طماطم وشطه وماء مغلى وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
لعمل العيش المحمص\\\
- فى اناء نخلط مكعبات العيش مع ملح وفلفل ثوم ونقلبهم مع بعض
- فى اناء على النار فى زيت سخن عميق نقلى مكعبات العيش ونطلعه على مناديل مطبخ
لعمل طبق كشرى\\\\\
- نجيب طبق التقديم ونضع طبقه من الارز ثم طبقه من المكرونه ثم طبقه من العدس ثم طبقه من الصلصه ثم طبقه من البصل وشطه ودقه
- ويقدم مع حمص مسلوق وعيش محمص
- ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه وصفه الكشرى المصرى بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBC مصر, وصفه الكشرى المصرى للشيف حسن,مقاديروصفه الكشرى المصرى للشيف حسن , وصفه الكشرى المصرى للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه وصفه الكشرى المصرى بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل وصفه الكشرى المصرى
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,وصفه الكشرى المصرى بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن,اكلات شهر نوفمبر,
حلقه اليوم 19\11\2017, حلقه يوم الاحد 19 نوفمبر للشيف حسن,حلقه 19 نوفمبر للشيف حسن, حلقه الاحد 19-11-2017,حلقه امس للشيف حسن,حلقه 19\11\2017 قناه mbc مصر,
تعليقات
إرسال تعليق