القائمة الرئيسية

الصفحات

عمل الزبادى البيتى بطريقه الشيف حسن على قناه MBC مصر


عمل الزبادى البيتى بطريقه الشيف حسن على قناه MBC مصر
اسم الوصفه\\\\\ الزبادى البيتى
&&مقاديرومكونات الوصفه&&


لتر لبن(كيلو)
40 جم زبادى(2 ملعقه كبيره )
40 جم لبن بودر(2 ملعقه كبيره )
(صوص الشيكولاته)
كوب لبن
2 كوب شيكولاته قطع
ملعقه زبدة
ملعقه سكر( صوص الكراميل)
200 جم سكر(كوب )
50 مل ماء(2 ملعقه)
100 مل لبن (نصف كوب)

25 جم  زبدة (ملعقه)
( صوص التمر)

200 مل ماء مغلى (كوب)
نصف ملعقه كبيرة بيكربونات الصوديوم
100 جم تمر طرى ( نصف كوب)


&&طريقه تحضيرالوصفه&&

لعمل الزبادى الساده\\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونصب فيها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين  نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه( ممكن نعمله بمربى توت اسود او توت احمر او مربى مانجو او فراوله)
لعمل صوص الشيكولاته\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن  ونرفعه من على الناروونضع الشيكولاته ونقلبهم مع بعض لحد ما الشيكولاته تسيح ونضيف زبدة وسكرونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونسيبها تبرد خالص
لعمل زبادى الشيكولاته\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن  ونضيف ملعقتين صوص شيكولاته ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر وكاكاو ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه صوص شيكولاته فى القاع ونصب فيها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين  نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه

لعمل معجون التمر\\\\\
- فى اناء على النار  فى ماء مغلى وتمر وبيكربونات الصوديوم ونقلبهم مع بعض لحد ما التمر يكون طرى ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى التمر\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن ونضيف ملعقتين تمرونقلبهم مع بعض  لحد ما التمر يدوب خالص ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودر ونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه من التمرونصب عليها الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين  نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
لعمل صوص الكراميل\\\
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونسيبه يعمل كراميل فاتح ونضيف لبن وزبدة ونقلبهم مع بعض ونرفعه من على النار ونسيبه يبرد خالص
لعمل زبادى الكراميل\\\
- فى اناء على النار نغلى لبن  ونضيف معلقتين كراميل  ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد خالص, او نضعه فى حمام ماء مثلج
- فى بوله نخلط زبادى ولبن بودرونقلبهم مع بعض ونضيفهم على اللبن لمه يكون دافئ ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط
- ونجيب بولات فخار او بولات زجاج او علب بلاسيتك ونضع ملعقه كراميل ونصب عليه الزبادى ونرصه فى صاج ونصب ماء مغلى فى الصاج ونضعه فى مكان دافئ وكل ساعتين  نغير عليه الماء المغلى لمدة 6 ساعات وندخله الثلاجه
- ويقدم وبالف هنا وشفا



طريقه وصفه الزبادى البيتى بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBC مصر, وصفه الزبادى البيتى للشيف حسن,مقاديروصفه الزبادى البيتى للشيف حسن , وصفه الزبادى البيتى للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه وصفه الزبادى البيتى  بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل وصفه الزبادى البيتى 
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر, وصفه الزبادى البيتى بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbc مصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن
هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات