القائمة الرئيسية

الصفحات

عمل اسبرنج رول بطريقه الشيف حسن على قناه MBC مصر


عمل اسبرنج رول بطريقه الشيف حسن على قناه MBC مصر
اسم الوصفه\\\\\  اسبرنج رول
&&مقاديرومكونات الوصفه&&


(العجينه)
500 جم دقيق
10 مل خل
10 جم ملح
275 مل ماء
100 جم نشا
100 مل زيت
(حشو الخضراوات)
50 جم سمن وزيت
50 جم بصل احمر شرائح
50 جم بصل اخضر شرائح
50 جم كرفس مفروم
50 جم كرات مفروم
50 جم كرنب ابيض شرائح
50 جم كرنب احمر شرائح
50 جم كوسه شرائح
50 جم جزر شرائح
5 جم زنجبيل مبشور
50 جم صويا صوص
5 جم ملح
5 جم فلفل
(حشو اللحمه المفرومه)
250 جم لحمه مفرومه
50 جم تفل بصل
50 جم كسبرة مفرومه
50 جم بقدونس مفروم
50 جم نعناع مفروم
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم بهارات
5 جم جوزة الطيب
(حشو الفراخ)
150 جم فراخ مكعبات
75 جم سبانخ
50 جم فلفل رومى احمر مكعبات
50 جم ذره حلوة

50 جم كسبرة مفرومه
50 جم جبنه شيدر
25 جم فلفل حار مكعبات
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم بهارات
5 جم كمون

5 جم شطه
(حشو الجبنه)
50 جم جبنه شيدر
50 جم جبنه رومى
50 جم جبنه قريش
50 جم جبنه موتزرايلا
50 جم زيتون اخضر مفروم
50 جم زيتون اسود مفروم
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم زعتر
5 جم روزمارى


&&طريقه تحضيرالوصفه&&


- فى الميكسر نخلط دقيق وملح وخل ونضيف ماء حبه حبه ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط والحصول على عجينه سهله طريه يسهل تشكيلها ونلفها رول ونقطعها على 6 كرات ونضعها فىى بوله فيها رشه دقيق ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه
- على الرخامه نرش نشا نفرد العجينه بسمك رفيع ونسيبها ترتاح ربع ساعه, ونجيب العحينه ونشيل من عليها بواقى النشا  وندهنها زيت ونرش عليها نشا ونرص تانى كرات ونشيل منها عليها بواقى النشا وندهنها زيت وهكذا لحد ما ال6 طبقا تخلص  ونغطيها ونسيبها ترتاح نصف ساعه فى المطبخ ونفردها بسمك رفيع
-  ونضع العجينه فى طاسه على البوتجاز تستوى تاخد لون بس ونغطيها ونسيبها تبرد ونقطعها مستطيلات ونغطيها
- ونجيب شرائح ونضع فيها حشو خضراوات ولحمه مفرومه او فراخ او جبنه ونقفلها كويس على شكل اصابع, ونرصها على صاج وندخلها الفريزرتاخد تجميد
- ونجيب طبق المونيوم ونرص فى اصابع الاسبرنج رول  ونغطيها بكيس بلاسيتك وندخلها الفريزر لحين الاستخدام  نخرجها من الفريزر مجمدة على زيت سخن عميق نقليها

لعمل حشو الخضراوات\\\
- فى اناء على النار نشوح بصل اخضر واحمر فى سمن وزيت ولمه يدبل نضيف زنجبيل وكرفس وكرات وكرنب ابيض واحمر  وكوسه وجزر ونضيف صويا صوص وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونرفعها من على النار لمه الخضار يدبل خالص ونسيبه يبرد ونشكله اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه

لعمل حشو اللحمه المفرومه\\\\
- فى بوله نخلط لحمه مفرومه وتفل بصل وكسبرةوبقدونس ونعناع وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ونقلبهم مع بعض ونشكلها اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه

لعمل حشو الفراخ\\\\
- فى بوله نخلط فراخ مكعبات وسبانخ وفلفل رومى مكعبات وذره حلوة وكسبرة مفرومه وجبنه شيدر وفلفل حار وملح وفلفل وبهارات وكمون وشطه ونقلبهم مع بعض ونشكلها اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه

 لعمل حشو الجبنه\\\\\
- فى بوله نخلط جبنه شيدر وجبنه رومى وجبنه قيس وجبنه موتزرايلا وزيتون اخضرواسود وملح وفلفل وزعتر وروزمارى ونقلبهم مع بعض ونشكلها اصابع وندخلها الثلاجه ربع ساعه
- ويقدم وبالف هنا وشفا




طريقه وصفه اسبرنج رول بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBC مصر, وصفه اسبرنج رول للشيف حسن,مقاديروصفه اسبرنج رول للشيف حسن , وصفه اسبرنج رول للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه وصفه اسبرنج رول بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناهmbc مصر, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل 
وصفه اسبرنج رول
بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر, وصفه اسبرنج رول بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbc مصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن
هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات