&&المقاديروالمكونات&&
1 فرخه على 2 قطع
(التتبيله)
5 فص ثوم مفروم
كوب الاربع بصل مبشور(150 جم)
نصف كوب صلصه (50 جم)
نصف كوب زيت(50 مل)
نصف كوب زبادى(50 جم)
نصف كوب بشرطماطم(100 جم)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
ربع ملعقه بهارات(5 جم)
ربع ملعقه كركم (150 جم)
(الارز)
نصف كوب زيت(100 مل)
2 ورق لورا
2 بصل سليم
1 مكعب مرق
1 ليمونه ناشفه
5 كوب ارز بسمتى(كيلو)
ربع ملعقه ملح(5 جم)
ربع ملعقه فلفل(5 جم)
2 لتر شوربه(10 كوب شوربه)
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
-فى اناء على النار فى سمن نضيف ورق لورا وليمون ناشف وحبهان ومكعب مرق ونشوحهم مع بعض شويه ونضيف عليه الارز ونقلبهم مع بعض ونضيف شوربه ونتبله ملح وفلفل ونصبه فى بيركس ونغطى البيركس بورق فويل ونقفله كويس( الارز يشرب ماءه بس)
-فى بوله نعمل التتبيله نضيف بصل مبشور وثوم مفروم وصلصه وزيت وزبادى وبشر طماطم وملح وفلفل وبهارات وكركم ونتبل بيها الفراخ ونسيبها فى التتبيله لمدة ساعه فى الثلاجه
- ونجيب البيركس اللى فى الارز ونعمل فى ورق الفويل فتحات من فوق ونرص عليها قطع الفراخ المتبله ونغطيها بورق فويل ونقفلها كويس
- وندخل البيركس الفرن على 200 درجه لمدة ساعه ونصف وقبل عشر دقائق نشيل ورق الفويل اللى على الفرخه ونسيبها تاخد لون من الوش
-فى طبق التقديم نغرف الارز البسمتى ونرص عليه قطع الفراخ
-وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل مندى الفراخ بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه مندى الفراخ للشيف حسن,مقاديرمندى الفراخ للشيف حسن .طريقه مندى الفراخ بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه مندى الفراخ, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل مندى الفراخ
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه مندى الفراخ بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
تعليقات
إرسال تعليق