طريقه الكشرى المصرى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&
&&المقاديروالمكونات&&
(الارز)
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
كوب الاربع شعيريه(150جم)
2 ونصف كوب ارز(500 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
7 كوب ماء مغلى(لتر وربع)
(المكرونه)
10 كوب ماء مغلى( 2 لتر)
نصف ملعقه كبيرة ملح(10 جم)
نصف ملعقه كبيرة زيت(10 جم)
كيس مكرونه مرمريه
كيس مكرونه اسباجتى
(العدس)
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
3 بصل قطع
2 فص ثوم قطع
2 كوب ونصف عدس اسود منقوع(500 جم)
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
5 كوب ماء مغلى( لتر)
(الحمص)
2 كوب ونصف حمص(500 جم)
5 كوب ماء للنقع ( لتر)
5 كوب ماء مغلى( لتر)
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
(البصل)
5 بصل شرائح
2 ونصف ملعقه دقيق(60 جم)
2 ونصف ملعقه خل(60 جم)
زيت للقلى
(الصلصه)
2 ملعقه ونصف زيت(60 جم)
5 فص ثوم مفروم
2 ملعقه ونصف صلصه(60 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
ملعقه خل(25 جم)
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
2 كوب ونصف عصير طماطم(500 جم)
(الدقه)
2 ونصف كوب ارز(500 جم)
نصف ملعقه ملح(10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
7 كوب ماء مغلى(لتر وربع)
(المكرونه)
10 كوب ماء مغلى( 2 لتر)
نصف ملعقه كبيرة ملح(10 جم)
نصف ملعقه كبيرة زيت(10 جم)
كيس مكرونه مرمريه
كيس مكرونه اسباجتى
(العدس)
2 ونصف ملعقه زيت(60 جم)
3 بصل قطع
2 فص ثوم قطع
2 كوب ونصف عدس اسود منقوع(500 جم)
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
5 كوب ماء مغلى( لتر)
(الحمص)
2 كوب ونصف حمص(500 جم)
5 كوب ماء للنقع ( لتر)
5 كوب ماء مغلى( لتر)
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
(البصل)
5 بصل شرائح
2 ونصف ملعقه دقيق(60 جم)
2 ونصف ملعقه خل(60 جم)
زيت للقلى
(الصلصه)
2 ملعقه ونصف زيت(60 جم)
5 فص ثوم مفروم
2 ملعقه ونصف صلصه(60 جم)
ملعقه سكر(25 جم)
ملعقه خل(25 جم)
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
2 كوب ونصف عصير طماطم(500 جم)
(الدقه)
ملعقه زيت(25 جم)
5 فص ثوم مفروم
2 ملعقه ونصف خل (60 جم)
2 ملعقه ونصف ليمون(60 جم)
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
5 فص ثوم مفروم
2 ملعقه ونصف خل (60 جم)
2 ملعقه ونصف ليمون(60 جم)
نصف ملعقه ملح (10 جم)
نصف ملعقه فلفل(10 جم)
نصف ملعقه كمون(10 جم)
نصف كوب ماء مغلى(100 مل)
(شطه الزيت)
ملعقه زيت(25 جم)
2 فلفل حار احمر
2 ونصف ملعقه صلصه(60 جم)
2 ونصف ملعقه شطه(60 جم)
ملعقه خل(25 جم)
(شطه الزيت)
ملعقه زيت(25 جم)
2 فلفل حار احمر
2 ونصف ملعقه صلصه(60 جم)
2 ونصف ملعقه شطه(60 جم)
ملعقه خل(25 جم)
طماطم مكعبات
&&طريقه تحضيرالوصفه&&
الارز بالشعيريه\\\\
- فى اناء على النار نشوح شعيريه فى زيت ولمه تاخد لون ذهبى فاتح نضيف الارز ونتبله ملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف ماء مغلى ولمه يشرب الماء نخفض عليه النار خالص ونسيبه يستوى على نارهاديه
المكرونه\\\\
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وزيت نسلق مكرونه مرمريه واسباجتى لمدة 12 دقيقه ونصفيها
العدس\\\\\
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف عدس ونقلبهم مع بعض ونتبله ملح وكمون وماء مغلى ولمه يشرب الماء نسيبه يستوى على نار هاديه
الحمص\\\\
- فى بوله ننقع الحمص فى ماء لمدة 12 ساعه ونصفى
- فى اناء على النار فى ماء مغلى وملح وكمون نسلق حمص لمدة ساعه وربع ونصفى
البصل\\\\
- فى بوله نخلط شرائح بصل ودقيق وخل ونقلبهم مع بعض ونسيبه فى الثلاجه لمدة ساعتين, وفى اناء على النار نحمر البصل ياخد لون ذهبى غامق ونصفى
الصلصه\\\\\
- فى اناء على النار نشوح بصل فى زيت ولمه يدبل نضيف ثوم ولمه يدبل نضيف صلصه وسكروخل وملح وفلفل ونقلبهم مع بعض ونضيف عصير طماطم ونسيبها تتسبك على نار هاديه
الدقه\\\\\
- فى اناء على النار فى زيت ونشوح ثوم ولمه يدل نضيف خل وعصير ليمون وملح وفلفل وكمون ونضيف ماء نغلى ونقلبهم مع بعض تاخد غلاوة ونرفعها من على النار
شطه الزيت\\\\\
- فى اناء على النار نضع فلفل حار فى زيت وصلصه وشطه وملح وفلفل ومكعبات طماطم ونقلبهم مع بعض وتاخد غلاوة ونرفعها من على النار
- فى بوله نضع طبقه من المكرونه ثم طبقه من الارز ثم طبقه من العدس ثم طبقه من الصلصه وطبقه من البصل وكبشه دق وكبشه شطه ونرش عليها حمص مسلوق
- ويقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل الكشرى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الكشرى للشيف حسن,مقاديرالكشرى للشيف حسن .طريقه الكشرى بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه الكشرى, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل الكشرى
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه الكشرى بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه
تعليقات
إرسال تعليق