طريقة عمل الكشري علي الطريقة المصري
المكونات
للكشري
2كوب ارز مصري
1كوب من عدس بجبة (عدس بني )
1كوب من مكرونة صغيرة
1كوب من مكرونة الاسباجتي مكسرة
1كوب من الشعيرية
1/2كوب حمص مسلوق (يمكن استخدام الحمص الجاهز او المعلب )
1/2كوب زيت
4بصل متوسطة الحجم مقطعة الي جوانح
للصلصة
2فص ثوم مهروس
عصير أربع حبات طماطم معصوره ومصفاة
كمون كزبرة وملح وفلفل اسود
ورق غار
ملعقة خل (اختياري )
للدقه
1ملعقة صغيرة من الثوم المهروس
كمون
كزبرة
ملح
خل
طريقة عمل
لعمل الكشري
في مقلاة يوضع زيت ثم يوضع البصل بعد تقطيعة الي جوانح علي حرارة مع يصبح لونة بني ثم نخرجة علي ورق مطبخ ونترك جانبا
نحمر الشعيرية في نفس الزيت الذي سبق قلينة فية البصل ويقلب ان تحمر ثم نضعها علي ورق مطبخ ونتركها جانبا
نغسل العدس ونضع علية ماء ويسلق في نفس الوعاء المقلي فية البصل ويقلب ويتبل بالملح ويقلب والي ان يستوي 3/4سوي ثم يصفي ويوضع جانبا
في حلة نضع الشعيرية والارز المغسول المصفي ويقلب معا ثم يضاف الماء الي ان يغطية ثم يتبل بالملح والفلفل الاسود ويترك ليغلي ثم بعد ما لارز يتشب المية نرفع الغطا ونقلب الارز ونضيف العدس ونفردة علي الوش دون تقليبة مع الارز ثم يغطي ونخفض الحرارة الي ان يستوي الارز في نفس الوقت اللي الارز يستوي نعمل الصلصة
لعمل الصلصة
في حلة نضع الزيت والثوم المهروس ويقلب لمدة 2دقيقة او الي ان تظهر رائحة الثوم ثم يضاف عصير الطماطم والملح والفلفل الاسود والكزبرة ورق الغار والكمون وتترك لتغلي الي ان تستوي الطماطم ثم يضاف معجون الطماطم والخل (اختياري )ويقلب ولو اصبحت الطماطم سميكة اوي يضاف مية وتترك لتغلي ثم ترفع من النار
لعمل المكرونة
لسلق المكرونة نضع حلة بها ماء وملح وملعقة كبيرة زيت لتغلي ثم يضاف المكرونة عند الغليان وتترك الي ان تستوي المكرونة مع التقليب ثم تصفي من الماء ونضع عليها ملعقة من الزيت وتقلب وتوضع جانبا
لعمل دقة الخل
في نوعين من الدقة دقة علي البارد ودقة ساخنة
دقة علي البارد تعمليها قبل بعمل الكشري علشان تشرب النكهات ودي عبارة عن ثوم مهروس مع خل وكزبرة وكمون وملح وشوية مية علشان يخفف من ددة الخل تقلب وتوضع جانبا لحين التقديم
ام الدقة علي السخن انا بسميها الدقة السريعة علشان لو نسيت عاملها الاول بعملها بسرعة ودي عبارة عن
نضع 1ملعقة كبيرة زيت في مقلاة صغيرة مع الثوم المهروس ونقلبة الي ان تظهر رائحة الثوم دون تغيير لونة ثم نضع علية الخل ويغلي نرفعة من النار ونضع علية الكمون والكزبرة والملح وشوية مية علشان يخفف من حدة الخل ويترك ليبرد
وفي دقة انا بعملها بسميها الدقة الشطة عبارة عن
1ملعقة صغيرة شطة حمراء مطحون نضع عليها 2ملعقة صغيرة ممكن تكتري في كمية لو انتي عايزها حدة شوية ونضع 4ملاعق كبيرة من الصلصة الكشري وتقلب
لعمل طبق الكشري
بعد نضوج الارز يقلب مع العدس ولو الصلصة بردت يعاد تسخنها في طيق نضع الارز مع العدس ثم المكرونة قم البصل ثم الحمص ان وجد ثم يرش ملعقة من الصلصة علي الوش ويقدم معها دقة الخل ودقة الشطة
لعمل بصل مقرمش
بداية نأخذ البصل المقطع جوانح ونضع عليه نصف ملعقه ملح ونقلب ونتركه عشر
دقائق
نشطفه بالماء حتى نتخلص من الملح ثم نحمرة
(او تحميرة في زيت غزير
المكونات
للكشري
2كوب ارز مصري
1كوب من عدس بجبة (عدس بني )
1كوب من مكرونة صغيرة
1كوب من مكرونة الاسباجتي مكسرة
1كوب من الشعيرية
1/2كوب حمص مسلوق (يمكن استخدام الحمص الجاهز او المعلب )
1/2كوب زيت
4بصل متوسطة الحجم مقطعة الي جوانح
للصلصة
2فص ثوم مهروس
عصير أربع حبات طماطم معصوره ومصفاة
كمون كزبرة وملح وفلفل اسود
ورق غار
ملعقة خل (اختياري )
للدقه
1ملعقة صغيرة من الثوم المهروس
كمون
كزبرة
ملح
خل
طريقة عمل
لعمل الكشري
في مقلاة يوضع زيت ثم يوضع البصل بعد تقطيعة الي جوانح علي حرارة مع يصبح لونة بني ثم نخرجة علي ورق مطبخ ونترك جانبا
نحمر الشعيرية في نفس الزيت الذي سبق قلينة فية البصل ويقلب ان تحمر ثم نضعها علي ورق مطبخ ونتركها جانبا
نغسل العدس ونضع علية ماء ويسلق في نفس الوعاء المقلي فية البصل ويقلب ويتبل بالملح ويقلب والي ان يستوي 3/4سوي ثم يصفي ويوضع جانبا
في حلة نضع الشعيرية والارز المغسول المصفي ويقلب معا ثم يضاف الماء الي ان يغطية ثم يتبل بالملح والفلفل الاسود ويترك ليغلي ثم بعد ما لارز يتشب المية نرفع الغطا ونقلب الارز ونضيف العدس ونفردة علي الوش دون تقليبة مع الارز ثم يغطي ونخفض الحرارة الي ان يستوي الارز في نفس الوقت اللي الارز يستوي نعمل الصلصة
لعمل الصلصة
في حلة نضع الزيت والثوم المهروس ويقلب لمدة 2دقيقة او الي ان تظهر رائحة الثوم ثم يضاف عصير الطماطم والملح والفلفل الاسود والكزبرة ورق الغار والكمون وتترك لتغلي الي ان تستوي الطماطم ثم يضاف معجون الطماطم والخل (اختياري )ويقلب ولو اصبحت الطماطم سميكة اوي يضاف مية وتترك لتغلي ثم ترفع من النار
لعمل المكرونة
لسلق المكرونة نضع حلة بها ماء وملح وملعقة كبيرة زيت لتغلي ثم يضاف المكرونة عند الغليان وتترك الي ان تستوي المكرونة مع التقليب ثم تصفي من الماء ونضع عليها ملعقة من الزيت وتقلب وتوضع جانبا
لعمل دقة الخل
في نوعين من الدقة دقة علي البارد ودقة ساخنة
دقة علي البارد تعمليها قبل بعمل الكشري علشان تشرب النكهات ودي عبارة عن ثوم مهروس مع خل وكزبرة وكمون وملح وشوية مية علشان يخفف من ددة الخل تقلب وتوضع جانبا لحين التقديم
ام الدقة علي السخن انا بسميها الدقة السريعة علشان لو نسيت عاملها الاول بعملها بسرعة ودي عبارة عن
نضع 1ملعقة كبيرة زيت في مقلاة صغيرة مع الثوم المهروس ونقلبة الي ان تظهر رائحة الثوم دون تغيير لونة ثم نضع علية الخل ويغلي نرفعة من النار ونضع علية الكمون والكزبرة والملح وشوية مية علشان يخفف من حدة الخل ويترك ليبرد
وفي دقة انا بعملها بسميها الدقة الشطة عبارة عن
1ملعقة صغيرة شطة حمراء مطحون نضع عليها 2ملعقة صغيرة ممكن تكتري في كمية لو انتي عايزها حدة شوية ونضع 4ملاعق كبيرة من الصلصة الكشري وتقلب
لعمل طبق الكشري
بعد نضوج الارز يقلب مع العدس ولو الصلصة بردت يعاد تسخنها في طيق نضع الارز مع العدس ثم المكرونة قم البصل ثم الحمص ان وجد ثم يرش ملعقة من الصلصة علي الوش ويقدم معها دقة الخل ودقة الشطة
لعمل بصل مقرمش
بداية نأخذ البصل المقطع جوانح ونضع عليه نصف ملعقه ملح ونقلب ونتركه عشر
دقائق
نشطفه بالماء حتى نتخلص من الملح ثم نحمرة
(او تحميرة في زيت غزير
تعليقات
إرسال تعليق