طريقة عمل البليله او القمح بالحليب
المكونات
2كوب من القمح
1/3كوب من السكر (مممكن تزودي الكميه او تنقصيها حسب الرغبه)
7الي 7و1/2كوب من الماء
21/2كوب من الحليب
طريقة عمل
يغسل القمح جيدا ثم نضعة في حلة متوسطه الحجم ويضاف اليه 2وكوب من الماء ويوضع علي نار متوسطه ويقلب ويترك ليغلي (لو القمع شرب الميه يضاف حوالي نصف كوب )ويترك ليغلي ان ان يستوي 3/4سواء (انا مش بسويه زيادة لانه هيتغلي تاني علشان ميكنش مهري طبعا دي حسب الذوق )ثم يرفع من النار ويضاف اليه 4و1/2اكواب من الميه ويترك 6الي 8ساعات او يفضل طوال الليل او الي الحبات القمح تنتفخ ويتضاعف حجم وطبعا مع انتفاخه هيشرب الميه فلو لقينا ان الميه نقصت يضاق 1/2كوب في كل مره تنقص فيها الميه
وتاني يوم نضع الحله علي نار متوسطه ثم يضاف السكر ويقلب الي ان يذوب السكر تماما ثم يضاف 21/2كوب من الحليب ويقلب الي ان تختلط معا ووتترك الي ان يغلي وثم ترفع من النار وتصب في الاكواب او الاطباق حسب الرغبه
المكونات
2كوب من القمح
1/3كوب من السكر (مممكن تزودي الكميه او تنقصيها حسب الرغبه)
7الي 7و1/2كوب من الماء
21/2كوب من الحليب
طريقة عمل
يغسل القمح جيدا ثم نضعة في حلة متوسطه الحجم ويضاف اليه 2وكوب من الماء ويوضع علي نار متوسطه ويقلب ويترك ليغلي (لو القمع شرب الميه يضاف حوالي نصف كوب )ويترك ليغلي ان ان يستوي 3/4سواء (انا مش بسويه زيادة لانه هيتغلي تاني علشان ميكنش مهري طبعا دي حسب الذوق )ثم يرفع من النار ويضاف اليه 4و1/2اكواب من الميه ويترك 6الي 8ساعات او يفضل طوال الليل او الي الحبات القمح تنتفخ ويتضاعف حجم وطبعا مع انتفاخه هيشرب الميه فلو لقينا ان الميه نقصت يضاق 1/2كوب في كل مره تنقص فيها الميه
وتاني يوم نضع الحله علي نار متوسطه ثم يضاف السكر ويقلب الي ان يذوب السكر تماما ثم يضاف 21/2كوب من الحليب ويقلب الي ان تختلط معا ووتترك الي ان يغلي وثم ترفع من النار وتصب في الاكواب او الاطباق حسب الرغبه
تعليقات
إرسال تعليق