طريقة عمل الكلو سلو بطريقة المطاعم
المكونات
4اكواب من الكرنب المصري حوالي 1كرنب صغيرة
1جزر مبشوره حوالي 1كوب
2م/ك من بصل مفروم الابيض
لعمل الصوص:
1/3كوب من السكر الابيض
1/2ملعقة صغيرة من الملح
1/8ملعقه صغيرة فلفل الاسود
1/4 كوب حليب
1/4 كوب من لبن
1 1/2 ملعقة صغيرة من خل
2/1 2 عصير ليمون
طريقة عمل
نقوم بتقطيع الكرنب الي شرائح رفيعة او نقوم بفرمه ونضعه في وعاء عميق ثم نبشر الجزر ونضعه علي الكرنب ونضع البصل الابيض ونقلب الي ان يختلط
لعمل الصوص :
في وعاء نضع السكر والملح والفلفل الاسود وحليب والمايونيز واللبن وعصير الليمون والخل ويقلب بمخفقة يدويه الي ان تختلط المكونات معا ويذوب السكر تماما ثم يضاف الي خليط الكرنب ويقلب حتي يختلط جيدا ثم يغطي بورق من البلاستيك ويوضع في الثلاجه لمدة 1ساعه علي الاقل قبل التقديم
المكونات
4اكواب من الكرنب المصري حوالي 1كرنب صغيرة
1جزر مبشوره حوالي 1كوب
2م/ك من بصل مفروم الابيض
لعمل الصوص:
1/3كوب من السكر الابيض
1/2ملعقة صغيرة من الملح
1/8ملعقه صغيرة فلفل الاسود
1/4 كوب حليب
1/4 كوب من لبن
1 1/2 ملعقة صغيرة من خل
2/1 2 عصير ليمون
طريقة عمل
نقوم بتقطيع الكرنب الي شرائح رفيعة او نقوم بفرمه ونضعه في وعاء عميق ثم نبشر الجزر ونضعه علي الكرنب ونضع البصل الابيض ونقلب الي ان يختلط
لعمل الصوص :
في وعاء نضع السكر والملح والفلفل الاسود وحليب والمايونيز واللبن وعصير الليمون والخل ويقلب بمخفقة يدويه الي ان تختلط المكونات معا ويذوب السكر تماما ثم يضاف الي خليط الكرنب ويقلب حتي يختلط جيدا ثم يغطي بورق من البلاستيك ويوضع في الثلاجه لمدة 1ساعه علي الاقل قبل التقديم
تعليقات
إرسال تعليق