طريقة عمل الباميه المجمدة علي الطريقة المصريه
المكونات :
1بصله صغيرة
1فص ثوم كبير او 2فص ثوم صغير
3ملاعق كبيرة سمن او زيت او زبده علي زيت
2كوب من الباميه المجمده
11/2كوب من عصير الطماطم
2كوب من الشوربه
1/2 ملعقة صغيرة من الكمون
ملح وفلفل اسود حسب الحاجه
1ملعقة كبيرة من معجون الطماطم (اختياري )
ليمون للتقديم
طريقة عمل
في الكبه او باستخدام مخرطه الملوخيه نفرم البصل مع الثوم حتي يصبح ناعم في حله علي حرارة متوسطه نضع السمن وخليط البصل مع الثوم ونقلب ثم نضيفالباميه المجمده ونستمر في التقليب حتي الميه تنشف منها تماما ثم توضع جانبا
في حله اخري علي حرارة متوسطه نضع عصير الطماطم والكمون ويترك حتي يتسبك او الميه تنشف منه ثم نضيف الشوربه وتترك حتي تغلي ثم نضيف الباميه ونقلب ونضع الملح والفلفل الاسود وتغطي وتترك الي ان تستوي الباميه تماما مع الحرص علي تزويدها بالشوبه بين الحين والاخر لو قلت الشوربه فيها الي تستوي الباميه اي (ناخذ واحده ونضغط عليها وتهرس معنا بسهوله )ترفع من الحرارة وتغرف في اطباق التقديم ونعصر عليها الليمون وتقلب وتقدم مع الارز بالشعريه
المكونات :
1بصله صغيرة
1فص ثوم كبير او 2فص ثوم صغير
3ملاعق كبيرة سمن او زيت او زبده علي زيت
2كوب من الباميه المجمده
11/2كوب من عصير الطماطم
2كوب من الشوربه
1/2 ملعقة صغيرة من الكمون
ملح وفلفل اسود حسب الحاجه
1ملعقة كبيرة من معجون الطماطم (اختياري )
ليمون للتقديم
طريقة عمل
في الكبه او باستخدام مخرطه الملوخيه نفرم البصل مع الثوم حتي يصبح ناعم في حله علي حرارة متوسطه نضع السمن وخليط البصل مع الثوم ونقلب ثم نضيفالباميه المجمده ونستمر في التقليب حتي الميه تنشف منها تماما ثم توضع جانبا
في حله اخري علي حرارة متوسطه نضع عصير الطماطم والكمون ويترك حتي يتسبك او الميه تنشف منه ثم نضيف الشوربه وتترك حتي تغلي ثم نضيف الباميه ونقلب ونضع الملح والفلفل الاسود وتغطي وتترك الي ان تستوي الباميه تماما مع الحرص علي تزويدها بالشوبه بين الحين والاخر لو قلت الشوربه فيها الي تستوي الباميه اي (ناخذ واحده ونضغط عليها وتهرس معنا بسهوله )ترفع من الحرارة وتغرف في اطباق التقديم ونعصر عليها الليمون وتقلب وتقدم مع الارز بالشعريه
تعليقات
إرسال تعليق