طريقة عمل افضل عجينه السينابون ويمكن تفريزها
المكونات
للعجينه
•1/2كوب ماء دافيء
•4و1/2ملاعق صغيره خميره جافه حوالي 2كيس
•و3/4كوب حليب
•1/2كوب من السكر
•1/2كوب و2ملاعق كبيره زبده طريه
•1/21ملعقة صغيره ملح
•2بيض كبير
•4الي 5اكواب دقيق
•لحشو السينابون
•4 ملاعق كبيرة زبدة وذابه (حوالي 56جرام )
•1كوب من سكر بني فاتح او السكر الابيض حوالي (200جرام )
•2ملاعق كبيره من القرفه حوالي (12جرام )
طريقة عمل •في طبق صغير نضع الماء الدافي وفي طبق او عاء صغير نضع الحليب والبيض والفانليا
•ورشه السكر والخميره وتترك لمده 5دقائق في وعاء عميق نضع 4اكواب الدقيق والملح والسكر ويقلب معا جيدا ثم نضع الزبده الطريه ويقلب معا حتي يختلط خليط الحليب والبيض وخليط الحميره وتقلب بمعلقه حتي تتكون عجينه لزجه تقريبا في حاله ان العجينه كانت طريه جدا (يوضع 1/2الكوب الدقيق من باقي الكميه مع العجن عند كل اضافه ) ويعجن حتي تتكون عجينه لزجه ثم توضع علي سطح مرشوش بباقي الدقيق وتعجن حوالي 8دقائق حتي تتكون عجين لا تلتصف باليد تشكل علي هيئه كوره وتوضع في وعاء مدهون وتغطي بورق من البلاستيك وتترك لتخمر لمده من 1الي 2ساعه علي حسب درجه حرارة المطبخ
•وفي حاله استعمال المكسر نقوم بوضع 4 اكواب من الدقيق والملح والسكر وخليط البيض وخليط الخميره معا ويعجن حتي تتكون عجينه لزجه لو كانت العجينه طريه اوي نضع حوالي 1/2كوب من الدقيق في كل مره مع العجن عند كل اضافه حتي تتكون عجين لزجه تلتصق في اليد قليلا ثم توضع علي سطح مرشوش بما تبقي من الدقيق وتعجن حوالي 50 مره حتي تتكون عجين طريه لا تلتصق باليد وتوضع في وعاء مدهون وتغطي بورق من البلاستيك وتترك من 1الي 2ساعه حسب درجه حرارة الغرفه
•لعمل الحشو السينابون :
•في طبق صغير نضع السكر والقرفه معا ونقلب جيدا في طبق اخر نضع الزبده المذابه وتوضع جانبا لحين الاستعمال
•بعد ان تتخمرنقوم بتفريغ العجين من الهواء ثم باستخدام النشابه تفرد علي سطح مرشوش بالدقيق جيدا ثم تفرد مستطيل 41في 46 سم (لو انتي ترغبي بحجم الجامبوا ) ثم تدهن بالزبده وترش بخليط السكر والقرفه وتلف جيدا مع مش العجين من الدقيق العالق بها عند اللف ثم تقطع 12قطعه او حسب الرغبه ثم توضع في صينيه مدهونه بالزبده وتترك لتخمر لمده 1ساعه الي 2ساعه لو انتي عايزها كبيره او جامبوا او تترك حوالي 1الي 2ساعه علي حسب درجه حرارة الغرفه لو عايزها حجم العادي يقطع حوالي 2ونصف الي 3سم وتترك لتخمر حوالي 30دقيقة ثم توضع في الفرن علي حرارة 180درجه لمده 25دقيقة او الي ان تحمر من تحت وتصبح لونها وردي من فوق ثم تخرج من الفرن وتوضع عليها التزيين حسب الرغبه
•ملحوظه :
•في حاله ان الكميه كبيره يمكن ان ترص باقي عجين السينابون في صينيه مدهونه وتوضع في الفريزر لمده شهر وقت الخبز تخرج من الفريزر وتوضع حتي تكون في درجه حرارة الغرفه وتترك لتخمر ثم تخبز
•
•1/2كوب ماء دافيء
•4و1/2ملاعق صغيره خميره جافه حوالي 2كيس
•و3/4كوب حليب
•1/2كوب من السكر
•1/2كوب و2ملاعق كبيره زبده طريه
•1/21ملعقة صغيره ملح
•2بيض كبير
•4الي 5اكواب دقيق
•لحشو السينابون
•4 ملاعق كبيرة زبدة وذابه (حوالي 56جرام )
•1كوب من سكر بني فاتح او السكر الابيض حوالي (200جرام )
•2ملاعق كبيره من القرفه حوالي (12جرام )
طريقة عمل •في طبق صغير نضع الماء الدافي وفي طبق او عاء صغير نضع الحليب والبيض والفانليا
•ورشه السكر والخميره وتترك لمده 5دقائق في وعاء عميق نضع 4اكواب الدقيق والملح والسكر ويقلب معا جيدا ثم نضع الزبده الطريه ويقلب معا حتي يختلط خليط الحليب والبيض وخليط الحميره وتقلب بمعلقه حتي تتكون عجينه لزجه تقريبا في حاله ان العجينه كانت طريه جدا (يوضع 1/2الكوب الدقيق من باقي الكميه مع العجن عند كل اضافه ) ويعجن حتي تتكون عجينه لزجه ثم توضع علي سطح مرشوش بباقي الدقيق وتعجن حوالي 8دقائق حتي تتكون عجين لا تلتصف باليد تشكل علي هيئه كوره وتوضع في وعاء مدهون وتغطي بورق من البلاستيك وتترك لتخمر لمده من 1الي 2ساعه علي حسب درجه حرارة المطبخ
•وفي حاله استعمال المكسر نقوم بوضع 4 اكواب من الدقيق والملح والسكر وخليط البيض وخليط الخميره معا ويعجن حتي تتكون عجينه لزجه لو كانت العجينه طريه اوي نضع حوالي 1/2كوب من الدقيق في كل مره مع العجن عند كل اضافه حتي تتكون عجين لزجه تلتصق في اليد قليلا ثم توضع علي سطح مرشوش بما تبقي من الدقيق وتعجن حوالي 50 مره حتي تتكون عجين طريه لا تلتصق باليد وتوضع في وعاء مدهون وتغطي بورق من البلاستيك وتترك من 1الي 2ساعه حسب درجه حرارة الغرفه
•لعمل الحشو السينابون :
•في طبق صغير نضع السكر والقرفه معا ونقلب جيدا في طبق اخر نضع الزبده المذابه وتوضع جانبا لحين الاستعمال
•بعد ان تتخمرنقوم بتفريغ العجين من الهواء ثم باستخدام النشابه تفرد علي سطح مرشوش بالدقيق جيدا ثم تفرد مستطيل 41في 46 سم (لو انتي ترغبي بحجم الجامبوا ) ثم تدهن بالزبده وترش بخليط السكر والقرفه وتلف جيدا مع مش العجين من الدقيق العالق بها عند اللف ثم تقطع 12قطعه او حسب الرغبه ثم توضع في صينيه مدهونه بالزبده وتترك لتخمر لمده 1ساعه الي 2ساعه لو انتي عايزها كبيره او جامبوا او تترك حوالي 1الي 2ساعه علي حسب درجه حرارة الغرفه لو عايزها حجم العادي يقطع حوالي 2ونصف الي 3سم وتترك لتخمر حوالي 30دقيقة ثم توضع في الفرن علي حرارة 180درجه لمده 25دقيقة او الي ان تحمر من تحت وتصبح لونها وردي من فوق ثم تخرج من الفرن وتوضع عليها التزيين حسب الرغبه
•ملحوظه :
•في حاله ان الكميه كبيره يمكن ان ترص باقي عجين السينابون في صينيه مدهونه وتوضع في الفريزر لمده شهر وقت الخبز تخرج من الفريزر وتوضع حتي تكون في درجه حرارة الغرفه وتترك لتخمر ثم تخبز
•
تعليقات
إرسال تعليق