كرات بطاطابالجبنه
المقـــادير- كمية من البطاطس المسلوقة في الماء و الملح حسب الرغبة
- حبة متوسطة من البطاطس المبروشة برشا رفيعا
- جبن موزاريلا مقطع إلى مكعبات متوسطة الحجم
-كمية من الزعتر أو البقدونس حسب الرغبة
- ملح و فلفل
معلقة صغيرة جوزة الطيب
كعك ناعم
2 بيضه
نصف كاس من الحليب
كورن فليكس
الطريقــة
1- تهرس البطاطس
المسلوقة فور إخراجها من الماء
2- تضاف إليها حبة البطاطس المبروشة و الزعتر أو البقدونس وكعك ناعم و يتبل الخليط بالملح و الفلفل وجوزة الطيب حسب الرغبة
3- توضع كمية من الخليط في راحة اليد ثم يوضع مكعب الجبن في الوسط و تغلق جيدا
4- ونحط الكرات أولا فى الطحين وبعدين بيض مخفوق مع الحليب والفلفل والملح وبعدين كعك ناعم مخلوط بكورن فليكس مطحون
5نرص الكرات في الصينية ونحطها فى كيس بلاستيك محكم الأغلاق وبعدين نحطها فى الفريزر للتجمد
ملحوظة هامة جدا لازم الكرات تكون ماسكة منيح مشان ماتفتح عند القلى نقدر نحس فيها عند العجن يعنى ممكن نزود كمية الكعك في العجن لوحسينا إنو العجينة طريةثم تقلى في زيت غزير و حار حتى تكتسب لونا ذهبيا جميلا
تعليقات
إرسال تعليق