طريقة عمل باوند كيك بالشكولاته
المكونات
1كوب من الزبده غير مملحه (حوالي 2عصا )
2و1/2كوب من الدقيق
4/3كوب من الكاكاو البودره
1ملعقة صغيره من بيكربونات الصودا
1ملعقه صغيرمن الملح
1/2 كوب من الحليب
1/2كوب من الصور كريم
1و1/2كوب من السكر
4بيض كبير
1ملعقة صغيره من الفانيليا
للتزيين :
1/2كوب من الشكولاته مفرومه
1/2 كوب من الكريمه السائله
2ملعقة كبيره من الزبده
طريقة عمل
يسخن الفرن علي حرارة 180 درجه تدهن صنيه الباوند كيك بالزبده
في وعاء كبير يقلب معا الدقيق والكاكاو الصودا والملح ويخلط جيدا باستخدام المخفقه اليدويه في وعاء المعيار يخلط الحليب والصور كريم
في وعاء المكسر علي سرعه كتوسطه او في الوعاء كبير باستخدام مضرب البيض نضع الزبده والسكر معا ويخلط حتي يصبح الخليط هش من 3الي 5دقائق يضاف البيض واحده في كل مره مع الخفق عند كل اضافه يضاف الفانيليا (والتاكد من زوبان السكر تماما )يخفض السرعه الي منخفض او باستخدام مخفقه اليدويه يضاف خليط الدقيق علي مرتين بالتبادل مع خليط الحليب بحيث يبدا وينتهي بالدقيق ويقلب حتي بمجرد الخلط
يصب الخليط باستخدام الاسبتيوله ويوزع في الصينيه حتي تنتهي الكميه مع تسويه السطح بالملعقه تخبز في الفرن لمده 55دقيقة او الي ان الخله تخرج نظيفه تماما تخرج من الفرن وتترك حتي تبرد تماما ثم تقلب من الصينيه
لتزيين :
في وعاء نضع الشكولاته ونضع الكريمه في حله علي النار حتي بدايه الغليان ثم يصب علي الشكولاته ونقلب حتي يصبح ناعمه ثم يضاف الزبده وتقلب وتترك لتبرد تماما ثم تصب علي وش الكيك
المكونات
1كوب من الزبده غير مملحه (حوالي 2عصا )
2و1/2كوب من الدقيق
4/3كوب من الكاكاو البودره
1ملعقة صغيره من بيكربونات الصودا
1ملعقه صغيرمن الملح
1/2 كوب من الحليب
1/2كوب من الصور كريم
1و1/2كوب من السكر
4بيض كبير
1ملعقة صغيره من الفانيليا
للتزيين :
1/2كوب من الشكولاته مفرومه
1/2 كوب من الكريمه السائله
2ملعقة كبيره من الزبده
طريقة عمل
يسخن الفرن علي حرارة 180 درجه تدهن صنيه الباوند كيك بالزبده
في وعاء كبير يقلب معا الدقيق والكاكاو الصودا والملح ويخلط جيدا باستخدام المخفقه اليدويه في وعاء المعيار يخلط الحليب والصور كريم
في وعاء المكسر علي سرعه كتوسطه او في الوعاء كبير باستخدام مضرب البيض نضع الزبده والسكر معا ويخلط حتي يصبح الخليط هش من 3الي 5دقائق يضاف البيض واحده في كل مره مع الخفق عند كل اضافه يضاف الفانيليا (والتاكد من زوبان السكر تماما )يخفض السرعه الي منخفض او باستخدام مخفقه اليدويه يضاف خليط الدقيق علي مرتين بالتبادل مع خليط الحليب بحيث يبدا وينتهي بالدقيق ويقلب حتي بمجرد الخلط
يصب الخليط باستخدام الاسبتيوله ويوزع في الصينيه حتي تنتهي الكميه مع تسويه السطح بالملعقه تخبز في الفرن لمده 55دقيقة او الي ان الخله تخرج نظيفه تماما تخرج من الفرن وتترك حتي تبرد تماما ثم تقلب من الصينيه
لتزيين :
في وعاء نضع الشكولاته ونضع الكريمه في حله علي النار حتي بدايه الغليان ثم يصب علي الشكولاته ونقلب حتي يصبح ناعمه ثم يضاف الزبده وتقلب وتترك لتبرد تماما ثم تصب علي وش الكيك
تعليقات
إرسال تعليق