نوع الأكلة: حلويات, كيك | المطبخ: مصري | الشيف: أماني رفعت | برنامج: بالهنا - سي بي سي سفرة
المقادير
للكيكة :
1/3 كوب لوز مفروم
1 كوب دقيق عادى
1 كوب سيمولينا ( دقيق سميد )
1 كوب زبادى
100 جرام زبدة ( درجة حرارة الغرفة )
1 كوب سكر
3 بيضات مفصولين
2 ملعقة صغيرة بشر برتقال
2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
للشربات :
1 كوب سكر
1 كوب عصير برتقال
المقادير
للكيكة :
1/3 كوب لوز مفروم
1 كوب دقيق عادى
1 كوب سيمولينا ( دقيق سميد )
1 كوب زبادى
100 جرام زبدة ( درجة حرارة الغرفة )
1 كوب سكر
3 بيضات مفصولين
2 ملعقة صغيرة بشر برتقال
2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
للشربات :
1 كوب سكر
1 كوب عصير برتقال
للجاناش :
100 جرام شيكولاته غامقة
1/2 كوب كريمة
خطوات التحضير
- قومى بتسخين الفرن على 180 درجة مئوية و ضعى ورق الزبدة فى قالب الفرن
- اخفقى السكر مع الزبدة فى العجان الكهربائى حتى يمتزجوا تماما
- اخفقى السكر مع الزبدة فى العجان الكهربائى حتى يمتزجوا تماما
- ضيفى اليها الدقيق ثم السميولينا مع البيكنج باودر مع اللوز المفروم حتى يختلطوا جيدا
- فى بولة اخرى قومى بخفق البياض حتى يصبح سوفت بيك
- ضيفى البياض الى الخليط و يقلبوا جيدا بالسباتولا
- ضيفى الخليط فى قالب الفرن و يخبز لمدة 40 دقيقة
- فى هذه الاثناء يجهز الشربات : قومى بوضع عصير البرتقال فى طاسة مع السكر و اتركيه لمدة 5 دقائق مع عدم التقليب
- بمجرد ما تنتهى الكيكة ضعى عليها الشربات و اتركيها حتى تبرد تماما
- للجاناش قومى ببشر الشيكولاته و ضيفيها الى الكريمة الساخنة و اتركيها لمدة 5 دقائق ثم تقلب برفق
- ضيفى الجاناش على الكيكة ثم تزين بشرائح البرتقال و تقدم بالهنا
وصفات ذات صلة بـ : طريقة عمل كيكة برتقال بالزبادى
تعليقات
إرسال تعليق