اللازانيا - مطبخ كل العرب
المكونات :-نصف كيلو لحم مفروم
2 كوب عصير البندورة
باكيت صلصة البندورة (ملعقة كبيرة ونصف)
حبة فلفل أخضر
حبة بصل
حبة جزر
ملح - فلفل - قرفة
2 كوب عصير البندورة
باكيت صلصة البندورة (ملعقة كبيرة ونصف)
حبة فلفل أخضر
حبة بصل
حبة جزر
ملح - فلفل - قرفة
الطريقة :-
1. قطع الخضروات (البصل والفلفل قطع صغيرة - الجزر مبشور)
2. سخن ملعقة زيت زيتون أو زيت ذرة على النار وأضع اللحمة عليها وفوراً اضع القرفة علشان يضيع ريحة زفرة اللحم وبعد ما يتغير اللون الوردى بتاع اللحمة وبعد ما يتغير اللون الوردى بتاع اللحمة أضع الخضار عليها
3. أقلب حوالى دقيقتين وبعدها أصب عصير البندورة واضافة الملح والفلفل الاسود وأغطيها حتى تتسبك البندورة ولما تتسبك اضيف صلصة البندورة ونصف كوب ماء وأول ما تتشرب اللحمة كل الماء اللى فيها كدة تبقى الحشوة جهزت عندى
للبشاميل
2 كوب ماء
6 ملعقة كبيرة لبن بودر
حبة جزر صغيرة مبشورة
ثلث كوب دقيق (3 ملاعق كبيرة)
علبة قشطة (ممكن نصف كوب كريمة)
2 ملعقة كبيرة جبن سائل (استخدمت كيرى ومرة استخدمت بريزيدون)
2 ملعقة كبيرة زبدة
مكعب مرقة دجاج
عيدان قرفة - حب هال - فلفل ابيض
الطريقة:-
1. فى كوب ماء نضع الجزر المبشور مع القرفة والحب هال ونغليهم غلوة على النار نصفيهم وندوب فيهم اللبن البودر
وبعدين نضيف عليهم كوب الماء الثانى ونقلبهم
2. فى حلة نضع الزبدة مع مكعب المرقة وبس يدوبوا سوا نضع الدقيق ونقلب حتى تروح نكهة الدقيق النئ وبعدها نضيف اللبن شوية شوية ونقلب بسرعة حتى ما يتكتل وبعدها نضع الفلفل الابيض وننزل من على النار ونضع القشطة والجبن
ا للازانيا
1. بنسلق اللازانيا فى ماء مغلى مع ملح وزيت وبعد 7 دقائق نطلع الشرائح وننزلها فى ماء بارد
2. ندهن الصينية الاول بطبقة بشاميل وبعدها لازانيا وبعدين بشاميل وبعدين مفروم وهكذا لغاية اخر طبقة بتكون بشاميل
3. وندخلها فرن ساخن ونفتح الشواية فى الآخر علشان اللون الأحمر الجميل
4. لما تطلع نسيبها تهدا شوية مش نقطعها على طول.
2. سخن ملعقة زيت زيتون أو زيت ذرة على النار وأضع اللحمة عليها وفوراً اضع القرفة علشان يضيع ريحة زفرة اللحم وبعد ما يتغير اللون الوردى بتاع اللحمة وبعد ما يتغير اللون الوردى بتاع اللحمة أضع الخضار عليها
3. أقلب حوالى دقيقتين وبعدها أصب عصير البندورة واضافة الملح والفلفل الاسود وأغطيها حتى تتسبك البندورة ولما تتسبك اضيف صلصة البندورة ونصف كوب ماء وأول ما تتشرب اللحمة كل الماء اللى فيها كدة تبقى الحشوة جهزت عندى
للبشاميل
2 كوب ماء
6 ملعقة كبيرة لبن بودر
حبة جزر صغيرة مبشورة
ثلث كوب دقيق (3 ملاعق كبيرة)
علبة قشطة (ممكن نصف كوب كريمة)
2 ملعقة كبيرة جبن سائل (استخدمت كيرى ومرة استخدمت بريزيدون)
2 ملعقة كبيرة زبدة
مكعب مرقة دجاج
عيدان قرفة - حب هال - فلفل ابيض
الطريقة:-
1. فى كوب ماء نضع الجزر المبشور مع القرفة والحب هال ونغليهم غلوة على النار نصفيهم وندوب فيهم اللبن البودر
وبعدين نضيف عليهم كوب الماء الثانى ونقلبهم
2. فى حلة نضع الزبدة مع مكعب المرقة وبس يدوبوا سوا نضع الدقيق ونقلب حتى تروح نكهة الدقيق النئ وبعدها نضيف اللبن شوية شوية ونقلب بسرعة حتى ما يتكتل وبعدها نضع الفلفل الابيض وننزل من على النار ونضع القشطة والجبن
ا للازانيا
1. بنسلق اللازانيا فى ماء مغلى مع ملح وزيت وبعد 7 دقائق نطلع الشرائح وننزلها فى ماء بارد
2. ندهن الصينية الاول بطبقة بشاميل وبعدها لازانيا وبعدين بشاميل وبعدين مفروم وهكذا لغاية اخر طبقة بتكون بشاميل
3. وندخلها فرن ساخن ونفتح الشواية فى الآخر علشان اللون الأحمر الجميل
4. لما تطلع نسيبها تهدا شوية مش نقطعها على طول.
تعليقات
إرسال تعليق