1/2كيلو صدور فراخ من غير عضم
1كوبايه زبادى
1 ملعقه صغيرة التوابل ملح وفلفل وببريكيا وتوم بورده وبصل بودرة وقرفه وزنجبيل وكارى
1/2كيلو رز بسمتى
2معلقيتن نشا
2 حبه طماطم مقطعه
مكعبات 2 بصله متوسطه مقطعه شرائح
عيش لبنانى او شامى
.
التحضير:تقطيع البصل شرائح
تقطيع صدور الفراخ مكعبات
تقطيع فلفل الالوان
غسل الارز جيدا
.
الطبخ: او ل شئ هنقطع البصل شرائح ونضيف عليه معلقيتن سمن ونقلب حتى يدبل
بعد كده نحط الفلفل الالوان رومى ونفضل نقلب دقيقه كده وننزل بصدور الفراخ
المتقطعه مكعبات نهدى النار ونفضل نقلب لغايه ما كله يتشوح هحط التوابل بتاعتنا معادا الكارى ونفضل نقلب لغايه ما تستوى
نطفى عليها
ونبداء فى عمل الرز نغسل الرز البسمتى وننقعه 5 دقايق
ونحط معلقيتن سمن ومعلقه زيت ع النار
ونحط شويه بصل وتوم بودرة وكارى معلقه كبيره
وزرة قرفه مطحونه ونقلبهم ع النار ثوانى ونحط الرز
والمايه والملح
هتقولو ليه شوحت التوابل الاول؟ علشان ريحه التوابل تطلع وتخلى ريحه الرز جنان ونقلب ونغطى اول ما ياخد غلوة نوطى عليها
ونحط الشياته ( صاجة) ونسيبه حوالى تلت ساعه يستوى
نروح نجهز الصلصه بتاعتنا وهى ليها طريقتين
.
نجيب كوبايه الزبادى ومعلقه توم بوردة ومعلقتين
مايونيز وليمونه ونضربهم فى الكابه
او نجيب معلقه نشا كبيره ووشيه مايه ونقلبهم كويس
ونحطهم ع النار دقيقه ونزلهم ع الكابه معها عصير ليمونه و3 معالق زيت وشويه ملح وكوبايه زبادى ومعلقيتن مايونيز و5 فصوص توم ونضربهم كويس اوى فى الكبه
ونجيب الطاسه ونقطع العيش مكعبات صغيرة
ونحمرة فى السمن والزيت مع بعض علشان يقرمش
وبعد د كده نجيب السرفيز بتاع التقديم
ونحط العيش وبعد كده الرز وبعد كده الفراخ الشاورمه وبعد كده الصلصه التوميه
تعليقات
إرسال تعليق