الخلطة السرية لعمل الفراخ المقرمشة
المقادير
2 معلقة كبيرة ملح , 1 معلقة صغيرة فلفل اسمر
2 معلقة كبيرة توم بودر , 2 معلقة كبيرة بصل بودر
1 معلقة صغيرة شطة , 1 معلقة صغيرة بيكنج بودر
1 معلقة صغيرة كركم , 2 ورقة لورا
1 معلقة صغيرة زعتر
يخلط ويضرب جيدا فى الكبة حتى يصبح ناعم
ثم نضع 2 كوب دقيق ذرة ويقلب جيدا
..
ويتم الحفظ فى الثلاجة لحين الاستخدام ..
طريقة الاستخدام .
نقوم بسلق الفراخ ( دبابيس او صدور )
بعد السلق نقوم بنزع الجلد من قطع الفراخ
نقوم بخلط 3 معالق كبيرة من الخلطة السابقة مع الماء
حتى يصل الى خليط سائل وليست عجينة
ثم نقوم بوضع قطع الفراخ فى الخليط ونقوم بتقليب الفراخ
مع الخليط جيدا .
ثم نقوم بتحمير قطع الفراخ مباشرة من الخليط الى الزيت الساخن
بالهنا والشفا نتمنى لكم راحة البال
تابعوا كل جديد فى احلى واشهى الاكلات على
تعليقات
إرسال تعليق