طريقة عمل مارشميلو الفانيليا بدون بيض
المكونات
1 كوب (240 مل) الماء البارد، وتقسم
2كيس +1/4ملعقه صغيره حوالي (21جرام )من الجلاتين من غير طعم
2 كوب (400 غرام) حبيبات السكر الأبيض
1 كوب (240 مل)كورن سيرب الخفيف
1/4 ملعقة صغيرة من الملح
2 ملعقة شاي الفانيليا
للتزيين
4/3 كوب (350-460 جرام)من السكر البودره الناعم
طريقة عمل
تدهن صينيه مستطيله 2في9في 13سم ثم تفرش بورق الزبده ممكن استعمال الامونيوم فويل وترش بحوالي 3ملاعق كبيره من السكر البورده الناعم (وسوف يساعد علي خروج المارشمللو بسرعه دون ان تلزق
في وعاء المكسر مضع حوالي 1/2كوب من الماء البارد حوالي (120مل )ثم يرش الجلاتين ويترك حتي الجلاتين يتماسك حوالي 15دقيقه
في نفس الوقت :في حله ثقيله نضع السكر والكورن سيرب والملح وما تبقي من الماء حوالي 1/2كوب يقلب علي نار متوسطه حتي يذوب السكر تماما ويبدا الخليط في الغليان يغطي الحله بغطاء ويترك ليغلي لمده 2دقيقة (تسمح لاي سكر لازق في جوانب الحله انه يذوب )ازاله الغطاء وتقاس درجه حرارة السكر وترفع الحراره النار ويترك ليغلي دون تحريك حتي يصل حرارة السكر الي 240 فهرنهايت او 115درجه مئويه حوالي 10 دقائق ثم يرفع من النار
نشغل المكسر علي سرعه منخفضه ثم يصب شراب السكر الساخن ببطء علي الجلاتين حتي تنتهي شراب السكرونستمر في خفق الخليط مع زياده تدريجيا سرعه الخفق حتي نصل الي اعلي سرعه وحتي يتضاعف حجم الخليط الي ثلاث مرات ويصبح سميك جدا حوالي 10دقائق او الي ان يبرد الخليط ثم يضاف الفانيليا ويخفق لمده 30ثانيه
يصب خليط المارشمللو في الصينيه وتفرد في الصينيه بالملعقه وهي مهمه صعبه لان الخليط لازج جدا وعندما تفرد نبلل اليد خفيف جدا بالماء ونبطط علي وش الخليط حتي يكون مساوي ثم نرش عليه حوالي 3ملاعق كبيره من السكر البودرونتاكد من ان السكر البودره يغطي جيدا ثم يترك في درجه حرارة الغرفه بدون تغطيه حوالي 12ساعه
في طبق نضع 3/4كوب سكر بودره ويوضع جانبا
في صينيه مرشوشه بسكر بورده جيدا ونقلب المارشمللو علي السكر وباستخدام سكين حاد او مقص مطبخ نزيل ورق الخبز من المارشمللو ونقوم بتقطيعه باستخدام المقص الي مربعات ثم يوضع في طبق به سكر بودره ويقلب فيه جيدا ثم يوضع في المنخل لينخل اي سكر زيلده فيه وهكذا حتي تنتهي الكميه كلها وتوضع في وعاء محكم الغلق في درجه حرارة الغرفه لمده تصل الي اسبوعين
المكونات
1 كوب (240 مل) الماء البارد، وتقسم
2كيس +1/4ملعقه صغيره حوالي (21جرام )من الجلاتين من غير طعم
2 كوب (400 غرام) حبيبات السكر الأبيض
1 كوب (240 مل)كورن سيرب الخفيف
1/4 ملعقة صغيرة من الملح
2 ملعقة شاي الفانيليا
للتزيين
4/3 كوب (350-460 جرام)من السكر البودره الناعم
طريقة عمل
تدهن صينيه مستطيله 2في9في 13سم ثم تفرش بورق الزبده ممكن استعمال الامونيوم فويل وترش بحوالي 3ملاعق كبيره من السكر البورده الناعم (وسوف يساعد علي خروج المارشمللو بسرعه دون ان تلزق
في وعاء المكسر مضع حوالي 1/2كوب من الماء البارد حوالي (120مل )ثم يرش الجلاتين ويترك حتي الجلاتين يتماسك حوالي 15دقيقه
في نفس الوقت :في حله ثقيله نضع السكر والكورن سيرب والملح وما تبقي من الماء حوالي 1/2كوب يقلب علي نار متوسطه حتي يذوب السكر تماما ويبدا الخليط في الغليان يغطي الحله بغطاء ويترك ليغلي لمده 2دقيقة (تسمح لاي سكر لازق في جوانب الحله انه يذوب )ازاله الغطاء وتقاس درجه حرارة السكر وترفع الحراره النار ويترك ليغلي دون تحريك حتي يصل حرارة السكر الي 240 فهرنهايت او 115درجه مئويه حوالي 10 دقائق ثم يرفع من النار
نشغل المكسر علي سرعه منخفضه ثم يصب شراب السكر الساخن ببطء علي الجلاتين حتي تنتهي شراب السكرونستمر في خفق الخليط مع زياده تدريجيا سرعه الخفق حتي نصل الي اعلي سرعه وحتي يتضاعف حجم الخليط الي ثلاث مرات ويصبح سميك جدا حوالي 10دقائق او الي ان يبرد الخليط ثم يضاف الفانيليا ويخفق لمده 30ثانيه
يصب خليط المارشمللو في الصينيه وتفرد في الصينيه بالملعقه وهي مهمه صعبه لان الخليط لازج جدا وعندما تفرد نبلل اليد خفيف جدا بالماء ونبطط علي وش الخليط حتي يكون مساوي ثم نرش عليه حوالي 3ملاعق كبيره من السكر البودرونتاكد من ان السكر البودره يغطي جيدا ثم يترك في درجه حرارة الغرفه بدون تغطيه حوالي 12ساعه
في طبق نضع 3/4كوب سكر بودره ويوضع جانبا
في صينيه مرشوشه بسكر بورده جيدا ونقلب المارشمللو علي السكر وباستخدام سكين حاد او مقص مطبخ نزيل ورق الخبز من المارشمللو ونقوم بتقطيعه باستخدام المقص الي مربعات ثم يوضع في طبق به سكر بودره ويقلب فيه جيدا ثم يوضع في المنخل لينخل اي سكر زيلده فيه وهكذا حتي تنتهي الكميه كلها وتوضع في وعاء محكم الغلق في درجه حرارة الغرفه لمده تصل الي اسبوعين
تعليقات
إرسال تعليق