طريقة عمل الجمبرى بالثوم والجبنة الفيتا
طريقة حلو وجميلة للجمبرى .
المقادير ..
3 ملاعق كبيرة زيت , 6 فصوص ثوم مفروم , 1/2 كيلو جمبرى جامبو ,
1/8 كيلو جبنة فيتا مقطعة مكعبات , فلفل اخضر حامى مقطع شرائح , 4 ثمرة طماطم مقشرة ومفرومة ,
4 ملاعق كبيرة عصير طماطم , بقدونس مفروم , ريحان طازة مفروم , فلفل اسمر .
الطريقة ..
اولا - نقوم بغسل الجمبرى ونشيل راسة و القشرة ونسيب الذيل .
نحضر طاسة ونضع فيها الزيت ولما يسخن نضع الثوم ونقلبة لمدة دقيقة ثم نضع الجمبرى
ونشوحة لمدة 3 دقائق حتى يتحول الى لون وردى , ثم نشيل الجمبرى فى طبق ونتركة على جنب .
نفس الطاسة نضع الجبنة الفيتا والفلفل الاخضر , الطماطم وعصير الطماطم والريحان والبقدونس ,
ثم نقلب الخليط كويس لمدة من 8 : 10 دقائق حتى يتكاثف السائل قليلا ثم نرش فلفل اسمر ,
ثم نضع الجمبرى على الخيلط ونقلبه لمدة دقيقتين .
ويقدم مع سلطة الطحينة .
وبالهنا والشفا ..
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/
تعليقات
إرسال تعليق