طريقة عمل البطاطس المحشية باللحمة المفرومة .
المقادير ..
كيلو بطاطس صغيرة , 1/2 كيلو لحمة مفرومة معصجة , جبنة
مبشورة , 3 ملاعق زيت .
الطريقة ..
اولا - نجهز العصاج ( بصلة مبشورة ونشوحها فى 2 ملعقة سمنة ,
نحط عليها اللحمة المفرومة ونقلبها ونحط عليها الملح , الفلفل , جنزبيل
وبهارات لحمة ونسيبها تنزل مايتها وبعدين نحط عصير الطماطم
ونسيبها لما تتعصج .
ثانيا - نحضر البطاطس ونقشرها ونغسلها وبعدين نقورها وبعدين
نغسلها تانى .
نحضر طاسة ونضع بها زيت ولما يسخن نضع البطاطس ونشوحها
لحد ما تاخد لون ذهبى , بعد ذلك نخرجها ونضع قطع البطاطس
الخارجة من التقوير ونشوحها ايضا .
بعد ذلك نضع قطع البطاطس الخارجة من التقوير نضعها فى ارضية الصنية
ثم ناخذ البطاطس المقورة ونحشيها بالعصاج ونبدا نرصها واحدة
جنب الاخرى حتى تنتهى الكمية .
بعد ذلك نضعها على البوتجاز و1/2 عصير طماطم مع كوب شوربة ونسيبها
تغلى .
ندخلها الفرن تكمل سواها ويحمر وشها .
وبكدة تبقا جاهزة .
يمكن بعد ذلك وهية سخنة نرش على وشها جبنة مبشورة .
وبالهنا والشفا ...
https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com/
تعليقات
إرسال تعليق