طريقة عمل السينابون ..
المقادير ..
1/2 كوب سكر , 1/2 كوب زيت , 3 بيضات , 3/4 كوب حليب ,
كوب و 1/2 دقيق , 2 ملعقة بودر , ذرة ملح .
لعمل الصوص على الوش ( 1/2 علبة حليب مكثف , 1/2 علبة قشطة , 4 قطع جبنة كيرى )
تخلط جيدا بالخلاط وتحفظ فى الثلاجة .
للحشو ( 2 ملعقة كبيرة قرفة , 3 ملعقة كبيرة سكر ناعم ) .
الطريقة ..
نضع البيض واللبن والسكر والزيت على بعض ويضرب فى الخلاط لمدة 4 دقائق .
ثم نسكب الخليط فى طبق واسع ونضع علية الدقيق والبودر والملح
ويقلب جيدا بالمضرب السلك اليدوى .
نحضر صنية ونضع فيها نصف كمية الكيك ثم نضع الحشو ( القرفة والسكر الناعم )
وبعدين نضع باقى الكيك وبعدها ندخلها الفرن لدرجة حرارة 180 درجة لمدة
20 : 30 دقيقة .
اخرجيها من الفرن وتترك حتى تبرد .
وبعد ذلك نضع على الوش الصوص وتزيين بعين الجمل ورشة صغيرة قرفة .
https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
تعليقات
إرسال تعليق