القائمة الرئيسية

الصفحات

القلقاس بالخضرة .


المقادير ...
1/2 كيلو لحمة , جزرة , بصلة , قلقاس مقشر ومقطع مكعبات صغيرة ومغسول كويس , 
حبهان , ورق لورا , ملح وفلفل .
لعمل الخضرة : حزمة كزبرة وراس ثوم صغيرة .


الطريقة ..
اولا لعمل الخضرة - نضع فى طاسة 2 ملعقة صغيرة سمنة 
ثم نضع الثوم المقشر وحزمة كزبرة مقطعة , ونقلبها لحد 
ما تتحمص معاكى ونطفى عليها ونحطها فى كبة الخلاط 
ونطحنها لحد ما تنعم معاكى وبكدة تبقا جاهزة للقلقاس .


نحضر حلة كبيرة ونضع فيها ماء وبصلة والجزرة وورق اللورا 
والحبهان لحد ماتغلى وبعد كدة نحط اللحمة ونسيبها لحد ما تبقا 
3/4 سوى , وبعد كدة نضيف 2 ملعقة عصير طماطم 
ونسيبها تغلى شوية مع اللحمة والشوربة .
بعد ذلك نضع القلقاس لحد مايستوى ونضيف الملح والفلفل .
وبعد ان يستوى القلقاس نضيف الخضرة المحضرة سابقا 
ويترك يغلى غلوتين مع القلقاس .
ملحوظة ..
يمكن استبدال اللحمة بالفراخ .
نصيحة ..
ممكن ندق شوية كزبرة خضرة وفصين ثوم ونضيفهم على القلقاس
وهو بيستوى بيدوا ريحة وطعم جميلة قوى .


بالهنا والشفا ...

https://www.facebook.com/dido.dema/
http://fnoonel6abkh.blogspot.com/
هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات