القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل أرز الريزو 
طعمة وريحة جنان
جربوة تحفة .


المقادير ..
كوب أرز بسمتى , 2 ملعقة كبيرة سكر , بصلة متوسطة مفرومة , 1/2 ملعقة صغيرة بابريكا , 
ملح , 1 ونص كوب شربة . 

الطريقة ..
نضع حلة ونضع فيها السكر ليتكرميل وبعدين نضع علية الشوربة .
نحضر حلة اخرى ونضع الزيت ونضع علية البصل المفرومة ونشوحها بعد ذلك 
نضع عليها الأرز ونقلبهم كويس مع بعض , ثم نضيف عليهم الملح والبابريكا ونقلبهم وبعدين 
نحط عليهم السكر المكرمل بالشوربة ولما يغلى نهدى النار ونسيبه يستوى .

لعمل صوص الباربكيو.
2 ملعقة كبيرة صوص باربكيو , 1/4 ملعقة قرفة ناعمة , 1/4 ملعقة ثوم بودر , 
1/4 ملعقة بصل بودر , 1/4 ملعقة بابريكا , 4 ملعقة كبيرة عسل ابيض ,
ملعقة صلصلة طماطم , ملح .
نضع العسل على النار ونسيبة يغلى ويشقر لونة قليلا وبعد ذلك نضيف صوص الباربكيو 
والصلصة والقرفة والملح والثوم والبصل البودر و البابريكا نسيبهم على النار لحد 
مايغلو .


نحضر طبق التقديم ونغرف فية الأرز ونضع على وش الأرز صوص الباربكيو 
والفراخ المقرمشة .
بالهنا والشفا ..

http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/
هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات