طريقة عمل أرز الريزو
طعمة وريحة جنان
جربوة تحفة .
المقادير ..
كوب أرز بسمتى , 2 ملعقة كبيرة سكر , بصلة متوسطة مفرومة , 1/2 ملعقة صغيرة بابريكا ,
ملح , 1 ونص كوب شربة .
الطريقة ..
نضع حلة ونضع فيها السكر ليتكرميل وبعدين نضع علية الشوربة .
نحضر حلة اخرى ونضع الزيت ونضع علية البصل المفرومة ونشوحها بعد ذلك
نضع عليها الأرز ونقلبهم كويس مع بعض , ثم نضيف عليهم الملح والبابريكا ونقلبهم وبعدين
نحط عليهم السكر المكرمل بالشوربة ولما يغلى نهدى النار ونسيبه يستوى .
لعمل صوص الباربكيو.
2 ملعقة كبيرة صوص باربكيو , 1/4 ملعقة قرفة ناعمة , 1/4 ملعقة ثوم بودر ,
1/4 ملعقة بصل بودر , 1/4 ملعقة بابريكا , 4 ملعقة كبيرة عسل ابيض ,
ملعقة صلصلة طماطم , ملح .
نضع العسل على النار ونسيبة يغلى ويشقر لونة قليلا وبعد ذلك نضيف صوص الباربكيو
والصلصة والقرفة والملح والثوم والبصل البودر و البابريكا نسيبهم على النار لحد
مايغلو .
نحضر طبق التقديم ونغرف فية الأرز ونضع على وش الأرز صوص الباربكيو
والفراخ المقرمشة .
بالهنا والشفا ..
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/
تعليقات
إرسال تعليق