طريقة عمل استيك استراجانوف
طريقة مختلفة لعمل اللحمة
المقادير ..
1/2 كيلو استيك مقطع زى الشاورما , بصل مقطع صغير , 5 حبات مشروم مقطعين ,
فلفل الوان مقطع قطع طويلة , مكعب مرقة , ملعقة كبيرة مستردة , ملح , فلفل ,
ملعقة سمنة , بقدونس للتزيين و 1/2 كوب كريمة طبخ .
الطريقة ..
نضع حلة على النار ونضع فيها السمنة ولما تسخن نضع البصل ونشوحة لحد ما يدبل ,
بعد ذلك نضع اللحمة ونشوحها مع البصل ونسيبها تنزل مايتها وبعدين نضف لها 1/4 كوب ماء ,
وقبل ما تنشف من الماء شوية نضع المشروم والفلفل الالوان , بعد ذلك نضيف مكعب المرقة وشوية ملح
مش كتير عشان المرقة فيها ملح وفلفل اسمر ونقلبهم شوية ثم نضيف ملعقة المستردة ونقلبها شوية ونسبها
حوالى خمس دقايق على نار هادية عشان كلة يتجانس مع بعضة .
بعد ذلك نضف الكريمة ونسيبها على حوالى 10 دقايق وبكدة تبقا جاهزة
ونقوم بتزينها بالبقدونس حسب الرغبة .
وتقدم مع المكرونة أو أرز .
وبالهنا والشفا .
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/
تعليقات
إرسال تعليق