طريقة عمل الفيلية المقلى
مقرمش وطعمة روعة .
المقادير ..
1/2 كيلو سمك فيلية اى نوع تفضلية , بصل مقطع قطع صغيرة , 3 فص ثوم مهروس ,
ملح , كمون , كسبرة ناشفة , بابريكا , توابل سمك , ليمون .
للتغليف ( 1/2 كوب بقسماط , 1/2 كوب دقيق , 1/4 كوب لبن , بيضة , ملعقة صغيرة خل ,
ملح , فلفل ) .
الطريقة ..
نقطع السمك شرائح ونضع عليهم البصل والثوم والملح والكمون والكسبرة والبابريكا
وتوابل السمك وعصير الليمون ونقلبهم كويس ونسيبهم فى الثلاجة ساعتين .
نحضر طبق ونحط فية البيضة واللبن والملح والفلفل والخل ونقلبهم كويس .
نحضر طبق تانى ونضع فية البقسماط على الدقيق ورشة ملح وفلفل .
بعد ذلك ناخد قطع السمك ونضعة فى البيض واللبن وبعدين فى الدقيق والبقسماط
حتى تخلص الكمية .
بعد ذلك يحمر فى زيت ساخن وغزير .
ويقدم مع سلطة خضرا..
وبالهنا والشفا ..
http://fnoonel6abkh.blogspot.com.eg/
https://www.facebook.com/dido.dema/
تعليقات
إرسال تعليق