طريقه عمل طاجن الفراخ في الفرن مع الكرنب شغف الطهي الكميه: 3 اشخاص
وقت التحضير: 15 دقيقه
وقت الطهي: 30 دقيقه
المكونات:
-250 جم كرنب ابيض
-3 وراك فراخ
-1 بصله صغيره
-2 فص ثوم
-عصير ليمونه فربع كوب ماء
- دقيق
- زعتر فريش
-ريحان
-معلقه زبده
-ملح وفلفل
-زيت زيتون
- لتر شوربه فراخ
طريقه التحضير:
-نغسل الفراخ بالملح وننشفها كويس ونتبلها بملح وفلفل
- نفرم البصل والثوم ونقطع الكرنب جوليان زي الشرايط الرفيعه
- ونقطع الريحان والزعتر
-ونعفرها بالدقيق وفي حله نحط زيت زيتون وذبده
ولما يسخن يبتدي
يدخن نحط الفراخ علي الجلد لحد ما تبقي بني ونقلبها الناحيه
التانيه
- وبعدين نرفعها وننزل مكانها البصل والثوم ونشوح
- ولما نحس ان الزيت سخن اوي نحط شويه مايه بليمون
مش كتير
- وبعدين نضيف الكرنب ونشوحو مع البصل والثوم دقيقتين
- وبردو كل ما الزيت يسخن نحط مايه بليمون عشان مايتحرقش
- وبعدين نضيف الفراخ ونحط الشوربه والزعتر والريحان
- اول ما تغلي ننقلها في طاجن وفي الفرن
ونخلي نص الوك معرص لحراره الفرن مانغطيش بالشوربه
لمده 30 دقيقه علي درجه حراره 150 ونغطي الطاجن
وقت التحضير: 15 دقيقه
وقت الطهي: 30 دقيقه
المكونات:
-250 جم كرنب ابيض
-3 وراك فراخ
-1 بصله صغيره
-2 فص ثوم
-عصير ليمونه فربع كوب ماء
- دقيق
- زعتر فريش
-ريحان
-معلقه زبده
-ملح وفلفل
-زيت زيتون
- لتر شوربه فراخ
طريقه التحضير:
-نغسل الفراخ بالملح وننشفها كويس ونتبلها بملح وفلفل
- نفرم البصل والثوم ونقطع الكرنب جوليان زي الشرايط الرفيعه
- ونقطع الريحان والزعتر
-ونعفرها بالدقيق وفي حله نحط زيت زيتون وذبده
ولما يسخن يبتدي
يدخن نحط الفراخ علي الجلد لحد ما تبقي بني ونقلبها الناحيه
التانيه
- وبعدين نرفعها وننزل مكانها البصل والثوم ونشوح
- ولما نحس ان الزيت سخن اوي نحط شويه مايه بليمون
مش كتير
- وبعدين نضيف الكرنب ونشوحو مع البصل والثوم دقيقتين
- وبردو كل ما الزيت يسخن نحط مايه بليمون عشان مايتحرقش
- وبعدين نضيف الفراخ ونحط الشوربه والزعتر والريحان
- اول ما تغلي ننقلها في طاجن وفي الفرن
ونخلي نص الوك معرص لحراره الفرن مانغطيش بالشوربه
لمده 30 دقيقه علي درجه حراره 150 ونغطي الطاجن
تعليقات
إرسال تعليق