طريقه عمل الكيكه الحمراء بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 22\01\2016 _حلقه يوم الجمعه22 يناير2016)
اسم الوصفه\\\\\الكيكه الحمراء
&& مقاديرومكونات الوصفه&&
(الاسبونج الفانيليا)
نصف كيلو اسبونج فانيليا بودرة
6 بيضات
100 مل ماء دافئ
(السيرب)
4\1 كيلو سكر
4\1 كيلو ماء
1 عصير ليمونه
150 جم عصير فراوله
(الحشوكريمه مكس روز)
400 جم كريم شانتيه بودر
1 لتر ماء مثلج
15 جم جيلاتين بودر
100 مل ماء ساخن
2\1 لترعصير فراوله خفيف
200 جم كريم ياستيرى
5 جم لون غذائى احمر
2\1 كيلو فراوله مكعبات
250 جم مربى بلاك بيرى توت اسود
(الديكور)
1 كيلو فراوله انصاف
4\1 كيلوعنب اسمر
(الجيلى)
1 كوب جيلى تلميع ساخن
5 جم لون غذائى
&& طريقه تحضيرالوصفه&&
1-فى الميكسر نضيف اسبونج فانيليا وبيض وماء ونخفقهم مع بعض حتى تجانس الخليط
2-للعمل السيرب ندوب سكر فى ماء ونضعها على النار ولمه تغلى 20 دقيقه ونضيف عصير ليمونه وتعمل سيرب خفيف ولمه يبرد نضيف عليه عصير فراوله نخفقهم مع بعض
3-فى الميكسر نضع كريم شانتيه بودرة وماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه( لمدة 10 دقائق)
4-فى ماء دافئ على النار ندوب الجلاتين ونرفعها من على النار
5-فى بوله ندوب كريم باستيرى فى عصير فراوله ونخفقهم مع بعص ونضيف عليها الجلاتين ونضيف لون غذائى ونخفقهم مع بعض كويس حتى تجانس الخليط ونضيفها على الكريم شانتيه ونخفقهم مع بعض كويس ونضع الكريم شانتيه فى كيس حلوانى
6-على صاجين فيهم ورق زبدة نصب الخليط الاسبونج ونفرده بسمك2\1 سم
7- وندخل الصاجين الفرن على 200 درجه لمدة 25 دقيقه ( لمه تخرج نسيبها تبرد خالص)
8-نضع صاج فوق الكيك ونغضط عليه كويس (علشان يكونه سوى واحد) ونقطعها مدورةقطع كبيرة وقطع صغيرة
9- ونجيب بوله استالستيل مدوره ونضع فيها طبقه من الاسبونج ونفرد عليها مربى توت ثم نضع طبقه من الكريم شانتيه ثم طبقه من مكعبات الفراوله ونجيب قطع الاسبونج الصغيرة وندهنها شربات خفيف ونرصها فى نصف وندهنها مربى توت ثم طبقه من الكريم شانتيه ثم طبقه من مكعبات الفراوله ثم طبقه من الكريم شانتيه ثم طبقه من الاسبونج ونضغط عليها كويس وندهنها شربات خفيف وندخلها الفريز لمدة ساعتين
10-فى بوله نقلب الكيك ونفرد عليها طبقه من الكريم شانتيه ونرص عليها صفين من قطع الفراوله ونرص فى الاماكن الفاضيه عنب اسود وندخلها الفريز لمدة ساعه وبعدها ندهنها جيلى تلميع وندخلها الثلاجه لمدة نصف ساعه
11- ونضع الكيكه فى طبق التقديم
12-وتقدم وبالف هنا وشفا
طريقه عمل الكيكه الحمراء الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناهMBCمصرالكيكه الحمراء للشيف حسن,مقاديرالكيكه الحمراء للشيف حسن الكيكه الحمراء للشيف حسن,الشيف حسن وطريقه الكيكه الحمراء من برنامج الشيف قناهmbc مصر,طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل الكيكه الحمراء لشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,الكيكه الحمراء بطريقه الشيف حسن,
جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,وصفات جديدة للشيف حسن,جميع اكلات الشيف حسن,
حلقه اليوم 22 \01\2016,حلقه يوم الجمعه 22
يناير للشيف حسن,حلقه اليوم الجمعه 22-01-2016,حلقه امس للشيف حسن,حلقه 22
\01\2016 قناه mbc مصر,اكلات مصريه,اكلات سوريه,اكلات شعبيه,اكلات لبنانيه,اكلات خليجيه,اكلات مغربيه,حلويات,معجنات,مخبوزات,مشويات,مشروبات,ساندوتشات,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,مقبلات, اطباق رئيسي, كيك, تورته, اطباق جانبيه,مولتن كيك,سينابون,مربى, الكشك بالبط,شوربه,البطاطا فرن ,فطيرة حادقه, فطائر,شوربه كريمه بالدجاج والمشروم,الدونتس ,حمام بالفريك ,باند البلح,الكبسه السعودى,طاجن تورلى,طاجن الارز المعمر بالحمام,رد فلفيت,سلطه الخيار,الهريسه الحاره, تورفيه الشيكولاته,بيكاتا بصوص الديمى جلاس(الصوص البنى), تارت الشيكولاته بالكراميل,مقرمشات شيكولاته,الفراخ المقرمشه, فطيرة البلح المقليه,طاجن عكاوى ,المجدرة,فلفل مقلى,مشبك احمر, حلاوة سادة,النجريسكو,الكيكه الاسفنجيه الفانيليا البلدى, تورته شيكولاته,تورته بلاك فورست,توست على شكل بطيخ,المخروطه,الكشرى المصرى, حلويات المولد,المفتقه,المحوجه,حلويات
تعليقات
إرسال تعليق