المقادير
20 شريحة من مكرونة (معكرونة ) اللازانيا
للصلصة
2 معلقة كبيرة زيت زيتون
1 بصل متوسط مقطع مكعبات
3 فصوص من الثوم المفروم
1/2 كيلو لحم مفروم
1/2 كيلو سجق ايطالي
250 جرام طماطم مقطعة مكعبات
3 معلقة كبيرة صلصة طماطم
1 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة صغيرة فلفل أسود
3 معلقة بقدونس طازج مفروم
3 معلقة ريحان طازج مفروم
للحشوة
100 جرام جبن ريكوتا
2 بيضة
3/4 كوب بارميزان مبشورة
1/2 معلقة صغيرة ملح
1/2 معلقة صغيرة فلفل أسود
1 معلقة كبيرة بقدونس مفروم
1 معلقة كبيرة ريحان مفروم
250 جرام جبن موتزريلا
الطريقه
اسلقي الازانيا
شوحي البصل مع الثوم ثم نزلي اللحم والسجق معاهم لحد ما يتغير لونهم
ضيفي البقدونس والملح والفلفل والريحان ومكعبات الطاطم و الصلصة
سيبيه يستوي على مهله على نار هادية
في نفس الوقت اخلطي الجبن الريكوتا والبارميزان والبيض والملح والفلفل والبقدونس والريحان
في الصينية المستطيلة بتاعة الكيك نزلي اللحم المفروم كطبقة اولى
افردي اللازانيا وافردي عليها مقدار ملعقة صغير من الحشو
رولّيها
رصِّيها
غطيها
زوقيها ... موتزاريلا
20 دقيقة وعلى درجة حرارة 375ْ واخبزيها
قدِّميها
تعليقات
إرسال تعليق