طريقه عمل كوردن بلو بطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف حسن قناه MBC مصر
(حلقه اليوم 18\05\2016 _حلقه يوم الاربعاء 18 مايو2016)
اسم الوصفه\\\\\كوردن بلو
&&مقاديرومكونات الوصفه&&
3 صدور فراخ
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم بهارات
6 شرائح جبنه شيدر
6 شرائح لحمه بارده
150 جم دقيق
5 جم ملح
5 جم فلفل
250 جم بقسماط
5 جم ملح
5 جم فلفل
3 بيضات
100 مل لبن
5 جم ملح
5 جم فلفل
50 جم بصل بودر
50 جم ثوم بودر
1 لتر زيت للقلى
5 جم ملح
5 جم فلفل
5 جم بهارات
6 شرائح جبنه شيدر
6 شرائح لحمه بارده
150 جم دقيق
5 جم ملح
5 جم فلفل
250 جم بقسماط
5 جم ملح
5 جم فلفل
3 بيضات
100 مل لبن
5 جم ملح
5 جم فلفل
50 جم بصل بودر
50 جم ثوم بودر
1 لتر زيت للقلى
&& طريقه تحضيرالوصفه &&
1-على الرخامه نضع كيس ونضع عليه صدورالفراخ ونضع عليها كيس ونبطها بالمبط ونفردها سمك ربع سم
2- وعلى الرخامه نضع كيس ونضع فى صدور الفراخ ونتبلها ملح وفلفل وبهارات
3- ونجيب صدورالفراخ المتبلها ونضع فيها شرائح جبنه شيدر ثم شرائح لحمه باردة ونلفها على شكل بؤجه(مدوره) ونضعها فى قالب مدور ونضغط عليها كويس وندخلها الفريزر لمدة ربع ساعه
4-فى بوله نخفق بيض ونتبله ملح وفلفل ونضيف لبن ونخفقهم مع بعض وفى بوله اخرى نضع بقسماط ونتبله ملح وفلفل وثوم وبصل بودر ونقلبهم مع بعض وفى بوله اخرى نضيف دقيق ونتبله ملح وفلفل
5- ونجيب صدورالفراخ ونبطنها فى دقيق ثم نضعها فى بيض ولبن ثم فى بقسماط ونضغط عليها كويس ونسيبها ترتاح ربع ساعه فى الثلاجه
(ممكن نضعها فى طبق فوم نرص فيها الكودرن بلو ونغلفها ببلاسيتك فيلم ونضعها فى الفريزر لحد استخدامها نطلعها من الفريزر قبلها بربع ساعه)
6-فى طاسه على النار فيها زيت سخن عميق نقلى الكودرن بلو تاخد اللون الذهبى الفاتح
7-فى طبق التقديم نرش بقدونس مفروم ونرص عليه كودرن بلووتقدم مع بطاطس محمرة
8-وتقدم وبالف هنا وشفابطريقه الشيف حسن من برنامج الشيف قناه mbc مصر,كوردن بلو بطريقه الشيف حسن,
جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج الشيف قناهmbcمصر,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,وصفات جديدة للشيف حسن,جميع اكلات الشيف حسن,اكلات شهر مايو,
حلقه اليوم 18\05\2016,حلقه يوم الاربعاء 18/
مايو للشيف حسن,حلقه اليوم الاربعاء 18-05-2016,حلقه امس للشيف حسن,حلقه
18\05\2016 قناه mbc مصر,اكلات مصريه,اكلات سوريه,اكلات شعبيه,اكلات لبنانيه,اكلات خليجيه,اكلات مغربيه,حلويات,معجنات,مخبوزات,مشويات,مشروبات,ساندوتشات,حلويات شرقيه,حلويات غربيه,مقبلات, اطباق رئيسي, كيك, تورته, اطباق جانبيه,مولتن كيك,سينابون,مربى, الكشك بالبط,شوربه,البطاطا فرن ,فطيرة حادقه, فطائر,شوربه كريمه بالدجاج والمشروم,الدونتس ,حمام بالفريك ,باند البلح,الكبسه السعودى,طاجن تورلى,طاجن الارز المعمر بالحمام,رد فلفيت,سلطه الخيار,الهريسه الحاره, تورفيه الشيكولاته,بيكاتا بصوص الديمى جلاس(الصوص البنى), تارت الشيكولاته بالكراميل,مقرمشات شيكولاته,الفراخ المقرمشه, فطيرة البلح المقليه,طاجن عكاوى ,المجدرة,فلفل مقلى,مشبك احمر, حلاوة سادة,النجريسكو,الكيكه الاسفنجيه الفانيليا البلدى, تورته شيكولاته,تورته بلاك فورست,توست على شكل بطخ,المخروطه,الكشرى المصرى, حلويات المولد,المفتقه,المحوجه,حلويات,السينابون,كريم كراميل شيكولاته,
ريد فيلفيت كيك,بوكيه عيد الحب,فطيرة القرفه, سيزر سلاد,بروفيترول,مكرونه بلونيز ( مكرونه بصوص اللحمه المفرومه),كيكه عيد الام,كرونت (الدونتس),التيراميسو,بناكوتا, الباباز(سافران) ,وصفات شم النسيم,جرانيتا,بهارات,فاكهه مجففه, وصفات رمضان,
تعليقات
إرسال تعليق