القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقه عمل قنبله السيدة زينب بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة

طريقه عمل قنبله السيدة زينب بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياة
&&المقاديروالمكونات&&


(الكنافه)
نصف كيلو كنافه (500 جم)
نصف كوب سمن سايحه(100 جم)
نصف كوب سكر بودر(100 جم)
( الشربات)
2 ونصف كوب سكر(500 جم)
كوب وربع ماء(300 مل)
2 ونصف ملعقه عسل جلوكوز(60 جم)
ربع ملعقه ملح ليمون(5 جم)
(البسبوسه)
3 كوب دقيق سميد(600 جم)
2 ونصف ملعقه جوزهند ناعم (60 جم)
ربع ملعقه بيكنج بودر(5 جم)
كوب الاربع لبن دافئ(175 مل)
كوب الاربع سمن (175 جم)
كوب الاربع سكر(175 جم)
نصف كوب عسل ثقيل بارد(100 جم)
(كاسترد بودنج)
2 ونصف كوب لبن(500 مل)
2 ونصف ملعقه كاستر بودر(60 جم)
4 اصفر بيض
فانيليا
ربع كوب سكر(50 جم)
(ارز باللبن بودنج)
2 ونصف كوب لبن(500 مل)
نصف كوب ارز(100 جم)
مستكه
ماء زاهر
نصف كوب سكر(100 جم)
فانيليا
(مهلبيه بودنج)
2 ونصف كوب لبن(500 مل)
نصف كوب كريمه طهى(100 مل)
مستكه
ماء زاهر
ربع كوب سكر(50 جم)
3 ملعقه نشا(75 جم)
نصف كوب ماء مثلج(100 مل)
(جيلى بودنج)
2 ونصف كوب ماء مغلى(500 مل)
5 باكو جيلى فراوله
2 ونصف كوب ماء مثلج(500 مل)
( كريمه مخفوقه)
كوب كريم بودر(200 جم)
2 ونصف كوب ماء مثلج(500 مل)


&&طريقه تحضيرالوصفه&&


لعمل الشربات\\\\
- فى اناء ندوب سكر وعسل جلوكوز فى ماء ونرفعه على النار وبعد الغليان لمدة 12 دقيقه نضيف ملح ليمون ياخد غلاوتين ونرفعها من على النار ونسيبه يبرد خالص

لعمل الكنافه\\\\
- فى بوله نفروم الكنافه ونسيبها فى المطبخ نصف ساعه
- فى بوله نخلط كنافه وسكر وسمن ونقلبهم مع بعض كويس
- ونجيب صينيه وندهنها سمن ونضع الكنافه ونضغط عليها
- وندخل الصنيه الفرن على 180 درجه لمدة 30 دقيقه(اول ما تخرج من الفرن نصب عليها شربات ثقيل بارد)
الشربات\\\\
- فى اناء ندوب سكر فى ماء ونرفعه على النار ولمه يغلى نضيف عصير ليمونه ياخد غلاوة ونرفعه من على النار

البسبوسه\\\\\
- فى بوله نخلط دقيق سميد وجوزهند وبيكينج بودر
فى اناء على النار ندوب سمن ولبن وسكروشربات ثقيل ونقلبهم مع بعض( يكون دايب ودافئ) ونضيفهم على خليط السميد ونقلبهم مع بعض( يكون خليط رملى)
- ونجيب صاج وندهنه سمن وطحينه ونضع فى البسبوسه ونبل ايدينا ماء ونفرد البسبوسه بسمك نصف عقله الصباع وممكن نزينها ببندق او اللوز او سودانى او كريز
- وندخل الصاج الفرن اول 5 دقائق على 220 درجه وبعدها نخفض النارعلى 200 درجه لمدة 20 دقيقه واول ما تخرج من الفرن نصب عليها الشربات الساخن


(كاسترد بودنج)
- فى اناء على النار نغلى لبن, وفى بوله نخلط كاسترد بودر واصفر بيض وسكروفانيليا ونضيف عليهم كبشه لبن ونقلبهم مع بعض حتى تجانس الخليط ونضيف على اللبن وهو بيغلى ونقلبهم حتى تجانس الخليط ويكون خليط ثقيل شويه ونسيبه يبرد

(ارز باللبن بودنج)
- فى اناء على النار نغلى اللبن وننقع فى الارز لمدة 3 ساعات
- وفى اناء على النار نضع الارزواللبن ونضيف مستكه وماء زاهر فانيليا ونقلبهم مع بعض ولمه ياخد غلاوة نخفض عليه النار لنص ونقلبهم مع بعض لحد ما الارز يستوى فى اللبن ونضيف سكرونقلبهم مع بعض( لازم نقلب الارز فى اللبن لحد ما يتقل خالص)

(مهلبيه بودنج)
-  فى اناء على النار نغلى لبن وكريمه طهى ومستكه وماء زاهر وسكرونقلبهم مع بعض , وفى بوله ندوب نشا فى ماء مثلج ونضيفهم على اللبن ونقلبهم مع بعض لحد ما الخليط يغلى ويتقل ونسيبه يبرد

(جيلى بودنج)
- فى اناء على النار نغلى ماء وندوب فى جيلى ونضبف ماء مثلج ونقلبهم مع بعض ونسيبه يبرد خالص
( كريمه مخفوقه)
- فى الميكسر نخفق كريمه وماء مثلج ونخفقهم مع بعض حتى يتضاعف حجمه ونضعه فى كيس حلوانى

(قنبله السيدة زينب)
- فى بوله نضع طبقه من الارز باللبن وطبقه من الجيلى وطبقه من الكنافه ثم طبقه من المهلبيه وكاسترد وطبقه من البسبوسه ثم كبشه من الارز باللبن ثم طبقه من الجيلى ثم كبشه من الارز باللبن ثم طبقه من الجيلى ثم طبقه من الارز ثم طبقه من الكنافه ثم طبقه من الجيلى والكاسترد ونزينها بالكريمه مخفوقه ونرش عليها عسل ابيض
- وتقدم وبالف هنا وشفا



طريقه عمل قنبله السيدة زينب بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه قنبله السيدة زينب للشيف حسن,مقادير قنبله السيدة زينب للشيف حسن .طريقه قنبله السيدة زينب بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,الشيف حسن وطريقه قنبله السيدة زينب, طريقه ومقاديرمكتوبه لعمل قنبله السيدة زينب
بطريقه الشيف حسن من برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه, وصفه قنبله السيدة زينب بطريقه الشيف حسن,جميع حلقات الشيف حسن,وصفات برنامج اكلات وتكات على قناه الحياه,وصفات الشيف حسن,اكلات جديدة,,جميع اكلات الشيف حسن على قناه الحياه



















هل اعجبك الموضوع :
author-img
مدونة طبخ هنطبخ إيه النهاردة؟ سؤال يدور في ذهن كل ربة منزل مع صباح كل يوم جديد. فرحلة البحث التي تقوم بها كل ربة منزل عن الأصناف الجديدة والصحية والتي تلبى رغبة جميع أفراد الأسرة لا تنتهى. وحرصا منا على راحتك يقدم لك "طبخ"، أسهل الطرق لعمل أشهي الوصفات من أفضل الشيفات على مدى الأسبوع لتصبحين "شيف" من الدرجة الأولي.. فتابعونا

تعليقات